fbpx
MODA     24.06.2017.

Ženstvene i moćne uz gladijatorke!

Gladijatorke ili rimljanke i ovoga leta biće pravi modni bum. Ono što nas posebno oduševljava kod ovih sandala jeste osećaj koji nam pružaju dok ih nosimo. Za njih vam je potrebno samopouzdanje, jer gladijatorke se nose ponosno, dominantno.

Nije čudo što su ove sandale nosile baš žene u starom Rimu. Ovaj par obuće podseća nas na to da su tamo žene bile slobodne, a mogle su se izboriti da postanu izuzetno uticajne i moćne. Iako su kao žene mogle biti priznate u društvu, Rimljanke su bile izuzetno ženstvene, te ovaj model na pravi način predstavlja ženu u starom Rimu. Zato je red da ih i mi danas nosimo baš onako kako istorija nalaže i kako sam model zaslužuje.

Sam model sastoji se od mnogo kaiševa koji se najčeše prepliću oko lista naše noge, što izgleda izuzetno seksi. Najčešće su do kolena, mada mogu biti i kraće. Kraći modeli su odličan izbor za niže devojke. Najčešće u izlozima i na ulicama možemo videti one ravne, ali postoje i modeli koji nas oduševe svojom potpeticom. Nekada su se izrađivale samo od kože, verovatno zbog čvrstine samog materijala. Danas postoje različite varijacije na temu, ali kožne gladijatorke su još uvek najtraženije. Što se boja tiče, boja koža i crna se izdvajaju kao lake za kombinovanje, a dovoljno upadljive. Mada, možete sresti različite nijanse od pastelnih do izuzetno upadljivih. Često su ukrašene različitim metalnim detaljima koji doprinose celokupnom  izgledu.

 

Ono što nas najviše raduje jeste, upravo, njihova univerzalnost te ih možete nositi uz sve što imate u svom garderoberu.

 

Modni savet:

Ženstveni look postićićete uz kratke i lepršave haljine i suknje, ali i uz duge haljine sa prorezima. Takođe, uz boho tunike i šešire ih ne smete preskočiti.

Ipak, ne smemo zaboraviti da su gladijatorke savršen izbor kada želite da pokažete svoj seksipil. Zato je šorts ili kombinezon uvek pravi izbor.

 

Izvor fotografija: Pinterest.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ