MAMA I DETE     01.12.2016.

Zašto moje dete ne želi da pojede svoju večeru?

Jednog dana vaše dete uživa u svom zdravom obroku, dok već sledećeg dana ono vrišti i gura tanjir ne želeći da jede. Mi ćemo vam pomoći da na lukav način rešite ovaj problem.

Dakle, vi planirate da karakter vašeg deteta dovedete do savršenog malog anđela, ali ono ne želi da jede zdravu hranu, čak nikakvu, i sve to demonstrira svojim besom, vrištanjem, bacanjem hrane. Naravno, ovo sve je potpuno normalno, ali u zavisnosti od njegovog temperamenta, možda će biti potrebno više od jednog keca u rukavu.

Probajte naše top primamljive strategije kako bi rešili ovaj problem.

Otarasite se dečije stolice

Pokušajte da dete stavite u neku drugu stolicu, gde će se moći više bazirati na obrok. I dajte mu upozorenje o tome kada je večera govoreći „pet minuta do večere”. Neka uvek do večere završi svoju omiljenu igru ili TV program, jer deca nikad ne smatraju svoju obrok bitnijim od svoje zabave.

Pustite ga da „pase”

Učinite da vaše dete jede na neki njemu zanimljiviji način. Ako ne želi mirno da sedi, obrok mu možete staviti na pod gde se igra. Uz svoju igru, ono će malo po malo pojesti i svoj obrok.

pexels-photo-48607

Pretvorite ga u šefa kuhinje

Neka vaš mališan sprema sa vama svoj obrok. Osetiće se bitnije i samim tim biti srećniji i zadovoljniji što proba obrok koji je spremio. Možda malo obrnute psihologije pomogne, pa tako ako kažete da nešto još ne jede, ono baš suprotno uradi. Pametno…

Neka obrok izgleda zanimljivo

Klasična fora pravljenja brokolija tako da izgleda kao krošnja drveća ili izrade lica od šargarepe, postoji mnogo načina na koje možete napraviti živost u obroke vašeg anđela. Takođe možete napraviti i samu atmosferu mnogo zanimljivijom, ako pustite neku njemu dragu melodiju, svetlost…

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ