LIFESTYLE     18.07.2019.

Zakon privlačenja: Kako do svakog cilja uz pozitivno razmišljanje?

Često smo svedoci priča o zakonu privlačenja koji poslednjih godina sve više dobija na značaju. Međutim, to nije fenomen savremenog doba, već su mnogi veliki mislioci decenijama pre govorili o pozitivnom razmišljanju i njegovom uticaju na život.

Šta je zapravo zakon privlačenja i na koji način funkcioniše?

Kada težite nekom cilju, preduslov njegovog ostvarenja biće otklanjanje svih negativnih misli i fokusiranje na pozitivno. Osnovni postulat zakona privlačenja jeste – sve što želite možete ostvariti ukoliko dovoljno jako to želite i u to verujete. Vi svojim pozitivnim mislima privlačite pozitivne stvari. Prvenstveno, na taj način privlačite druge ljude u svoj život, jer svi vole pozivne i nasmejane ljude. Kada oko sebe imate više ljudi, ostvarujete nove kontakte, a onda vam se javljaju i nove prilike. Tako je moguće doći do novog posla ili upoznati novog partnera.

Naučite da vizualizujete!

Jedna od glavnih teza ovog zakona je vizualizacija – treba da zamislite sliku onoga što želite. Ukoliko želite novi posao, treba da zamislite sebe u toj kompaniji, u toj kancelariji, da stvorite sliku u glavi kako vi već imate taj posao. Ili ako želite nov automobil, treba da stvorite sliku vas u tom automobilu. Jednostavno, treba da sve postavite kao da je vaš cilj već ostvaren, kako biste se vi i sve oko vas namestilo tako da se to vama približi. Ukoliko zračite pozitivnom energijom, ta energija će vam se vratiti!

Zakon privlačenja – podstrek za akciju!

Međutim, ukoliko samo nešto želite i razmišljate pozitivno o tome, a pritom ništa ne radite po tom pitanju, sve pada u vodu. Zakon privlačenja zapravo treba da bude nešto što će vas podstaći na akciju. Ako želite novi posao i usredsređeni ste na pozitivno razmišljanje, to nije dovoljno. Morate raditi na tome da taj posao dobijete, a zakon privlačenja će biti podstrek na putu do vašeg cilja. Ukoliko se nečemu posvetite, uložite sebe u to, date svoj maksimum – to možete da postignete. Nekome će biti potrebno manje, nekome više vremena i truda, ali je moguće doći do cilja uz optimizam.

Kako biste bolje razumeli koncept zakona privlačenja preporučujemo da pročitate knjigu ili pogledate film Tajna” (The Secret) i počnete da pozitivno razmišljate i funkcionišete na taj način!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ