LIFESTYLE     22.09.2016.

Zagrljaj kao jezik duše

Zagrljaj je jedan od najlepših jezika ljubavi. To je onaj momenat kada se dva bića spoje u jedno. U smiraj dana, kad kiša pada ili nam ponestaje snage, zagrljaj drage osobe na samo nekoliko sekundi uvek pomaže.
zagrljaj-1

Da li vam je poznat onaj osećaj spokoja kada gledate u more, jutarnjeg buđenja u svom toplom domu, mirnoće vaše duše – upravo se taj osećaj postiže samo jednim zagrljajem. Toplina nečijeg tela, kada srce do srca kuca. Zagrljaj se drugačije zove i „jezik duše“. Reči su one koje mogu biti nedorečene i pogrešno shvaćene, ali toplina nečijeg zagrljaja nam daje mnoge odgovore. Nekada nas naše misli plaše, reči ponestaju, ali zagrljaj je taj otvor kroz koji se naše misli reflektuju. Onaj dodir nečije ruke, isprepletani prsti i vrelina dodira, dovoljno je jaka da odagna sve sumnje, slabosti i strahove, zaustavi vreme, izmami uzdahe. Kada duše govore, reči su suvišne.

Kažu da je četiri zagrljaja dnevno potebno da bismo se održavali u životu a dvanaest da bismo preživeli. Jedan zagrljaj od dvadeset sekundi podiže nivo oksitocina (hormon „vezivanja“) u našem telu koji se najviše luči prilikom porođaja i dojenja. Kao i osmeh, tako i zagrljaj ima lekovita svojstva. Zbog manjka toplote i sunčeve svatlosti, čula zimi „miruju“ i neophodno ih je stimilisati, a ništa nije preporučljivije od zagrljaja da ih pokrene.

zagrljaj-3

Tako jednostavan, a izuzetno jak taj mali gest. Moć zagrljaja je u tome što ga ne darujemo svakome, već samo onima koji u nama probude skrivene titraje naše duše. Reči varaju, ali prava istina se krije u zagrljaju.

Grlite se nežno i dugo, volite snažno i ljubite nestvarno.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ