LEPOTA&ZDRAVLJE     31.07.2018.

Za efekat svežine lica hajlajteri u roze nijansama! – profesionalni šminker Sandra Smiljanić Estrella S

Od profesionalne šminkerke Sandre Smiljanić-Estrella S, potražili smo savete kako da lice izgleda sveže, kako očistiti pribor za šminkanje, te koja je uloga fiksatora i prajmera za kvalitet i trajnost make up-a.

 

Stiglo nam je leto, a sa njim našoj koži je potrebna i veća hidratacija, da izgleda zdravo i sveže. Pre bilo kakvog make up-a potrebno je redovno čišćenje lica adekvatnim sredstvima u zavisnosti od tipa vaše kože, naglasila je Sandra.

  • Najpopularnije i najjednostavnije čišćenje lica je miceralnim vodama (moja preporuka je Bioten i Niveina-sve su zaista odlične) i bar jednom nedeljno uraditi piling lica sa maskom koja odgovara vašem tipu kože. Da bi šminka izgledala uredno, prirodno i sveže potrebno je ovo prethodno uraditi- hidrirati kožu. Laganiji puderi ili BB kreme za letnje dane su najbolji izbor za vas. Kako bi postigli efekat svežine na licu tu su nam svakako hajlajteri u rozikastim ili boje breskve sa zlatnim odsjajem.
  • Da bi šminka trajala tokom čitavog dana neophodni su nam prajmeri koji hidratizuju kožu i fixator u spreju ( nanositi ga isključivo po uputstvu da ne bi šminku pokvarili-15-ak cm odvojiti sprej od lica!!!) Aurini prajmeri su povoljni, a odlični, posavetovala je Sandra.
  • Za kraj razgovora simpatična šminkerka je podvukla sledeće: „Svakako posebnu pažnju treba posvetiti i čišćenju pribora za šminkanje tj četkicama. Najlakši i najbrži način je da u posudu sa mlakom vodom dodate malo deterdženta za sudove, asepsola, i uronite da odstoje bar pola sata. Potom sve isperite vodom kružnim pokretima. Ostavite da se prirodno osuše na rubu stola ili ubrusu.“

Sandra Smiljanić Estrella S

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ