LEPOTA&ZDRAVLJE     19.03.2019.

Vratite svom licu vaše prirodne obrve

Moda tankih obrva u jednoličnoj liniji je ostala u ’90 – im i 2000 – im, ali posledice se osećaju i dalje. Sećate se kako ste do iznemoglosti svakih par dana čupkali novoizraslu dlačicu, koja se jedva i videla. Uzalud su vam mame pričale da su vam obrve lepe i da ne preterujete sa čupanjem, pošto se neće oporaviti, takav je bio trend. Ali, sada kada su deblje, prirodne  obrve ponovo u modi, imate problem, jer vaše neće da rastu. Oporaviti prirodan oblik i gustinu obrva je moguće, samo zahteva strpljenje i istrajnost.

Zaboravite na pincetu i vosak


Prvi korak ka vraćanju prirodnih obrva je da potpuno prestanete sa uklanjanjem dlačica u periodu od minimum 12 nedelja. U zavisnosti od stanja, brzine rasta i gustine, obrvama je potrebno da se oporave 3 – 6 meseci, a u težim slučajevima i do godinu dana. Ono što je dozvoljeno čupkati su dlačice između obrva i iznad nosa.

Serum za jačanje obrva


Na tržištu se mogu naći razni serumi u formi maskare ili ulja koje uveče nanesete na obrve i moguće je da pomažu u bržem rastu i kvalitetnijoj dlaci. Ono što je neophodno da uradite, ako se odlučite za njihovu upotrebu, je to da obavezno testirate proizvod na ruci, pre nego ga stavite na lice i odete na spavanje.

Ishrana

Kako za rast kose i noktiju, ista pravila važe i za obrve. Uvrstite u svoju ishranu hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama, vitaminima A i E ( poput lososa, badema i oraha, spanaća, šargarepe, batata, prokelja i brokolija) .

A šta dok ne porastu?

Kako bi lakše podneli sliku u ogledalu za vreme ponovnog rasta obrva poslužite se malim trikovima uz šminku ili boju za obrve. Dok sve ne poraste i ne dođe na svoje mesto, prazna mesta popunjavajte olovkom za obrve ili senkom. Svaki dan češljićem začešljavajte obrve u pravcu rasta, tako ćete raditi mini masažu obrva i nove dlačice će formirati u smeru koji želite. Ako imate svetle obrve ili se nove dlačice ne vide dovoljno ofarbajte ih biljnom bojom za obrve.

Ne zaboravite , obrve su one koje daju oblik i akcenat našem licu i najčešče su prvo uz usne što ćete uočiti na nekoj osobi. Potrudite se da vas vaše predstavljaju u dobrom svetlu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ