LEPOTA&ZDRAVLJE     05.11.2017.

„Vlado Beauty Bar“: info veče o tehnikama podmlađivanja

Sinoć je, u „Vlado Beauty Bar“-u održano informativno koktel veče o najsavremenijim tehnikama podmlađivanja. Sa ponosom su predstavili svoju dr. Oliveru Olju Maksimović iz Norveške, koja je odgovarala na pitanja prisutnih dama, ali im i ukazala na sve prednosti Juvederm kozmetike i tretmana, koji su promovisani po specijalnim cijenama, sa 30% popusta. Doktorka Olja je priznato ime u svijetu stomatologije i estetske medicine, a živi i radi u Norveškoj. U Crnoj Gori vodi „AntiAge Montenerego“ salon u Baru, pa je generalni zastupnik francuske kompanije Vital Estetique, koja je jedna od vodećih u oblasti dermatologije i Hyaluronica filera. Filerima se bavi od 2010. godine, a svoje znanje sticala je uz stručnjake sa svoje iz Norveške, Rusije i Kolumbije. Pohađala je mnogobrojne kurseve i seminare u Norveškoj i drugim zemljama zapada, gdje su predavači bili eminentni stručjaci iz cijelog svijeta.

Doktorka Olja je istakla da našu ljepotu čini lijepa unutrašnjost, a da je spoljašnjost samo njena refleksija. Ali, ono što nam priroda nije dala, daju nam estetski tretmani, kućna njega, kozmetika i šminka. „Terapeut treba da bude neko iz svijeta medicine. Jako je važno poznavati anatomiju i fiziologiju da bismo shvatili princip djelovanja filera i botoxa i izbjegli neželjene komplikacije. Kvalitet proizvoda je bitan zbog mogućih reakcija (npr. alergija), kao i sterilnost sredine i instumenata kojima se radi zbog infekcije. Zato preporučujem da klijenti naprave pravi izbor i plate za stručnost, kvalitet i sigurnost“, rekla je ona. „Smeta vam tanja gornja usna. Imate urezane borice oko usana. Želite nešto da ‘odradite’, ali onda čujete različite komentare. Te nije zdravo, te preskupo je, pa nije dugotrajno rešenje. Onda vas ubjeđuju da vam treba 2 ml u gornjoj usni, pa kažu da će vam oči biti izražajnije ako podignete kapke… Estetske korekcije više nijesu tajna, ni tabu tema! Međutim, to treba da bude samo vaš izbor i odluka! Radi se o vašem licu, pa ne znači da i vama treba nešto što je uradila vaša prijateljica. Kad budete sigurni da želite promjenu, pažljivo birajte doktore kod kojih idete i uvijek se raspitajte o materijalima sa kojima se radi“, istakla je Olja na ovom divnom druženju.

Takođe, objasnila je prisutnim damama i da li postoji starosna granica za upotrebu botoxa, filera i mezoterapije, te ukazala da raspon ide od 18 do 99 godina. Smatra da osobe ispod 18 godina ne trebaju da se podvrgavaju tretmanima filerima i botoksom. Najbolje vrijeme za početak je pojava prvih bora, dok su one još dinamične, a ne trajno urezane na licu. Najveći broj pacijenata je dobi između 25 i 60 godina. Mlađe žene obično žele veće i punije usne, dok starije traže uklanjanje bora sa čela, oko očiju, usta. Poslije 60. godine, botox nema svoje puno dejstvo, pa su tretmani tada ograničeni na mezokoktele i filere. Objasnila je da se hijaluronskim filerima mogu “ispeglati” srednje, pa čak i duboke bore na licu, može se postići ili vratiti izgubljeni volumen, kao i korigovati nepravilnosti. Olja je istakla da je ona pristalica prirodnog izgleda, tako da ne voli pretjerivanja. Za nju je prava terapija kada svi oko vas primijete promjenu, ali ne mogu da definišu šta ste tačno radili. Obično vas ljudi pitaju “koju kremu koristite”? Bitno je imati realna očekivanja i polako korigovati željene nepravilnosti ili nedostatke.

Na kraju, istakla je da je njega kože najvažnija! Filer, mezoterapija ili botox su procedure koje se završe za pola sata u ordinaciji. One vam mogu pomoći da istaknete svoje lice, ali ako ga ne čuvate i ne njegujete dobrom kozmetikom, efekat će jako brzo nestati. Na suvoj i nehidriranoj koži koja je bez sjaja nista nije postojano niti lijepo.

Fotografija: Nikola Radović

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ