LIFESTYLE     29.03.2019.

Više samopouzdanja – kako doći do toga?


Često umemo biti vrlo kritički nastrojeni prema sebi i ne forsirati se više nego što je potrebno. Mnogo puta smo čuli da smo „sami sebi najbolji prijatelji „. Kao što negujemo prijateljstva sa ostalim ljudima i tražimo u njima u dobre, pozitivne osobine, na isti način treba da se ophodimo prema sebi.
Ako biste se nekoliko dana pridržavali ovih stvari u nastavku teksta, osećali biste potpuno drugačiju emociju prema sebi.


Uvek se fokusirajte na dobro u/na sebi
Bitno je da negujemo sopstvene kvalitete i vrline. Na taj način dobijamo motivaciju za dalji rad na sebi. Nikakva bubuljica ili loše raspoloženje ne bi trebalo da poremeti naše samopouzdanje.


Negujte sebe
Često zbog obaveza zanemarujemo sebe i svoje potrebe. Pola sata dnevno je dovoljno da se posvetimo sebi. Da li će to biti šetnja, čitanje ili maska za lice, nije bitno. Posvetite vreme sebi i bićete zadovoljni u sopstvenom telu.


Posmatrajte sebe kao voljenu osobu
Kao što poklanjate ljubav porodici, prijateljima, dečku/devojci, isto tako volite i sebe. Volite se iskreno, bez limita.


Činite dobro drugima
Sigurno ste nekada učinili dobro delo. Možda pomogli nekome da pređe preko ulice ili poklonili novac kome treba. Setite se tog neprocenjivog osećaja. Pomozite nekome, udelite kompliment, učinite bilo
šta što će nekome pomoći.


Odbacite negativne stvari i ljude
Ne dopustite negativnim ljudima da budu u vašem životu. Svojom negativnošću utiču na vaše misli i osećanja, a samim tim i na samopouzdanje. Sve što je loše za vas, smanjite ili potpuno izbacite iz
života.


Volite sebe na isti način na koji biste želeli da vas neko drugi voli!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ