LIFESTYLE     07.12.2016.

Veze – mlađi ili stariji muškarac?

Uh, već vidim osude i kritike na datu temu. Provlačenje kroz tabu šablone. Ako je muškarac stariji, žena je automatski sponzoruša, ima podmukle namere. Pak, ako je prilično mlađi, ženu ljulja kriza da se oseti mlađom, ili samo da može lakše da kontroliše istog. A, da ne pričamo o tome kakve nadimke dodeljuju i jednim i drugim osobama nežnijeg pola. Zaustavimo se.

Dokle dozvoljavati da podležemo osudama? Svako zašto, ima svoje zato.

 

Želim pre svega da se osvrnem na biranje starijih muškaraca. Kao što ste sve, verujem, upućene, da devojčice, devojke, žene brže sazrevaju od muške populacije, samim tim osećaju potrebu da imaju nekoga da im parira. U mnogim stvarima. Dame se i fizički dosta brže razvijaju. Mi već u našim lepim mozgićima pravimo planove, ciljeve, razvijamo interesovanja. Postajemo, pre muškaraca, emotivno pismenije. Znamo šta želimo, a šta ne. Postajemo jače, sposobnije i svesne svojih vrednosti. A, pre svega znamo šta želimo od muškarca. ‘Stariji’ je ozbiljniji, pruža vam osećaj snage. Osećate kako vas obavija sigurnošću sa svih strana. Znate da će za mnoge stvari imati razumevanja, jer ih je već i sam prošao. Ima iskustva. Nesebično će vam pružati pažnju, bez igrica toplo-hladno. Muškarac, koji je imućan, će često zaključiti da ga neka pripadnica lepšeg pola želi zbog novca. A, ne zna da ustvari,  većini žena, samo ostavlja utisak koliko je jak i sposoban, vredan. I, da ga ne gledaju kao trofej i potrošnu robu. Naravno, postoje i sponzoruše, kako je to danas moderno reći, ali nemojmo generalizovati.

Simpatičan mi je uvek bio naziv za mlađe muškarce- piletina. Kao označavanje nečega svežeg, novog, tek upijene lepote i života. Opet, žene su se već osposobile na mnogim poljima, i potreban im je neko vedrijeg i mlađeg duha. Ko će da ih vrati u neko vreme bezbrižnosti, ludih žurki, osećaja nepostojanja predrasuda, i veće opuštenosti. A, tek što ženi imponuje kada je zaželi ‘pile’ (smeh).

 

U svakom slučaju, drage moje, sve ima svoje dobre i loše strane. To smo se uverile dosta puta. Bitno je da ako ste vi ispunjene i zadovoljne, ne dozvolite ikome da vam taj osećaj  kvari. Kada nađete čoveka koji vam pruža ljubav, pažnju, razumevanje, imate slična interesovanja, zar je bitno koliko ima godina? Bitno je da je ČOVEK. Ljudi će uvek lažno moralisati, vaše je samo da ne podležete tome. Onaj ko vas voli, podržavaće vašu sreću, i deliti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ