LEPOTA&ZDRAVLJE     09.02.2019.

Uskladite se svojim odlukama 


„Samopouzdanje zlata vredi“. Rečenica kojom se najpribližnije predstavlja vrednost samopouzdanja, koje većina ljudi gubi ili možda, nikada nije ni imala. Da bismo živeli život na najbolji način moramo voleti sebe. Takođe, da bi smo voleli istinski druge ljude, prvenstveno moramo da zavolimo sebe u celosti, sa svim vrlinama i manama; što jeste najteži deo.

Vodeći se svojim emocijama, lako možemo shvatiti da li smo u skladu sa nečim ili ne. Ukoliko dok govorimo ili razmišljamo o nečemu , osetimo emociju niske vibracije (da nam ne prija, da se osećamo loše zbog nje), verovatno je pokazatelj da to nije ono što nama odgovara. Zapravo su nam emocije najbolji prijatelji, jer predstavljaju lični vodič kroz situacije. 
Emocije niske vibracije ili „negativne“ emocije nisu loše. One pokazuju da naš fokus treba da se menja, i da promenimo pogled da situaciju ili promenimo čitav redosled. Suprotnost „negativnim“ emocijama jesu „pozitivne“ ili emocije visoke vibracije. Obično nam potvrđuju da smo na dobrom putu. 

Usklađivanje sa odlukama nije uvek jednostavno. Ali je jako važno zbog daljeg procesa koji sledi. Da bismo osetili mir, koji je najbitniji sa samim sobom moramo razumeti emocije koje nas vode kroz život.

Odluke predstavljaju našu svakodnevnicu. Od najbanalnijih do jako bitnih stvari, zato da bi ishod bio pozitivan moramo doneti odluku, razumeti emociju, i uskladiti se sa odlukom. Prihvatiti da je svaka situaciju za veće dobro koje sledi.


Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ