LIFESTYLE     11.06.2019.

Upoznaj svoj strah i pobedi ga!

Celog života se suočavamo sa različitim strahovima. Neki od njih su realni i opravdani, a neki ipak to nisu. Nije lako pobediti svoje strahove i osloboditi ih se, ali ako se potrudite nije neizvodljivo!

Prva i osnovna stvar – Upoznaj svoj strah!

Istraži ga – da li je tvoj strah realan ili ipak samo fiktivan? Ako je ovo drugo, nema razloga da se opterećuješ. Fiktivni strahovi su upravo to – fikcija, i ništa više. To je samo neka izmišljena stvar ili situacija koja se stvorila u tvojoj glavi bez realnog razloga. Protiv takvih strahova se ne vredi boriti, jer protivnika ni nemate.

Sa druge strane, oni realni, opravdani, stvarni strahovi su mnogo ozbiljniji. Sa njima se treba suočiti, što nimalo nije jednostavno. Porazgovaraj sa sobom. Detaljno upoznaj svoj strah. On je individualna stvar za svakog od nas.

Zapitaj se kada je tvoj nastao, zašto, šta je njegov uzrok.

Preispitaj ga i usprotivi mu se. Ne ignoriši strah, jer kada ga ignorišeš – on postaje veći!

Važno je prepoznati i prihvatiti strah. Strah je deo tebe, suoči sa njim – suoči se sa sobom! Ne beži od njega, već kreni ka njemu. Možda se tada on uplaši tebe pa se povuče. Možda strah ustukne pred tobom i nestane. Ne dozvoli da te strahovi ograničavaju. Pobedi strah! Pobedi sebe!

Strah je deo tebe, suoči sa njim – suoči se sa sobom! Ne beži od njega, već kreni ka njemu. Možda se tada on uplaši tebe, pa se povuče. Možda strah ustukne pred tobom i nestane. Ne dozvoli da te strahovi ograničavaju.

Pobedi strah! Pobedi sebe!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ