fbpx
LIFESTYLE     10.05.2019.

Trikovi koji će omogućiti da vaš dom bude čist, iako imate neodoljivog kućnog ljubimca

Ukoliko imate kućnog ljubimca, sigurni smo da ga beskrajno volite. Ali, činjenica je, koliko god neodoljivi oni bili, nekada mogu napraviti ozbiljan haos u vašem domu. Ukoliko, uprkos svakodnevnom naporu da svoj životni prostor održavate čistim i urednim, imate osećaj da gubite kontrolu, imamo par predloga za vas koji će vam omogućiti da slobodno vreme iskoristite za igru i uživanje sa svojim ljubimcem, a ne za čišćenje.

Gumene rukavice za prvu pomoć

Ako imate ljubimce koji se često linjaju, gumene rukavice mogu biti pravi spas. Iako na našem tržištu sada postoje rukavice koje su specijalno dizajnirane za ovu namenu, obične gumene rukavice za sudove, takođe, mogu biti od velike koristi. Jednostavno ih nakvasite vodom, stavite na ruke i lagano pređite njima preko površina na kojima se često gomilaju dlake vaših kućnih ljubimaca.

Roler za garderobu

Kada vam se iznenada najave gosti koje niste očekivali, poslednje na šta želite da utrošite vreme jeste haotično i neorganizovano čišćenje. S tim u vezi, preporučujemo da u svom domu uvek imate rolere za garderobu pri ruci. Roler za garderobu omogući će vam da, za samo nekoliko minuta, pokupite dlake sa garniture za sedenje i ostalih komada nameštaja koji se uglavnom najviše koriste. kako biste osigurali da vaši gosti mogu komotno i bezbrižno da uživaju tokom posete.

Oslobodite se neprijatnih mirisa posteljine

Ako ste jedni od onih ljudi koji ne mogu da odole, a da ne dozvole svom kućnom ljubimcu da se popne na krevet, budite uvereni da vas apsolutno razumemo. Iako su takvi trenuci zaista nezaboravni i divni, neprijatan miris može se lako uvući u posteljinu. Ove neprijatne mirise možete najjednostavnije eliminisati tako što ćete prilikom pranja u veš mašinu dodati i jednu šolju sode bikarbone.

Napravite prostor za površinsko čišćenje ljubimca

Koliko vam se puta desilo da, odmah nakon šetnje, vaš ljubimac uleti u kuću ili stan i u roku od par sekundi svuda oko sebe vidite blato, zemlju ili drugu vrstu prljavštine? Prevencija u ovakvim situacijama je moguća, uz malo truda. U svom hodniku obezbedite mali prostor koji će imati samo jednu svrhu – čišćenje ostataka površinske prljavštine sa ljubimca nakon šetnje ili boravka u prirodi. Jednostavno iskoristite neku vrstu prostrike i držite par osnovnih alata za čišćenje na istom mestu. Životinje su izuzetno pametne, samo nakon par puta ponovljene rutine brzinskog čišćenja nakon ulaska u kuću, one će se navići na taj proces i samim tim vama sačuvati više slobodnog vremena.

Sačuvajte nameštaj od ogrebotina

Ako se dogodilo da vaš ljubimac slučajno ili namerno ogrebe deo drvenog nameštaja, nemojte očajavati. Postoji veoma lako rešenje za ovakve situacije. Napravite smešu od ¾ šolje ulja i ¼ šolje sirćeta i nanesite je mekom krpom na ogrebane površine. Pažljivo utrljajte ovaj rastvor na oštećeno mesto, ostavite da se dobro osuši i ogrebotine će postati mnogo manje vidljive ili čak potpuno nevidljive.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ