LIFESTYLE     04.04.2019.

Trikovi i prečice za održavanje čistog prostora

Sređen i uredan dom ili prostorija u kojoj boravimo je u skladu sa našim mislima. Urednost podrazumeva mir u našoj glavi. Sklad i harmonija vladaju. Koliko god da se zanemaruje i ostavlja po strani, čišćenje je jako bitno. Pogotovo ako provodimo dosta vreme u toj prostoriji.

Nemojte dozvoliti da vam stvari budu razbacane svuda. Odredite šta gde pripada, tj. u kom delu kuće stoji i na taj način raspoređujte i održavajte stvari. Poređajte ih u kutije ili organizatore, zavisno šta je u pitanju.

Uvek vratite stvari koje koristite na svoje mesto. Možda ne deluje kao da će nešto promeniti, ako odmah vratite lak za nokte ili cipele na svoje mesto, ali to će vam oduzeti minut vremena, a haosa neće biti.

Sređujte po malo, ali redovno. Ne morate svakog dana raditi generalku, ali odredite deo dana za sitnice i to primenjujte, tako će vam uvek biti čisto.

Redovno se oslobađajte viška stvari. Često čuvamo neke bespotrebne stvari koje nam više ne služe iz mnogo razloga. A to stvara dodatni pristisak i nered.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ