fbpx
LIFESTYLE     12.07.2016.

Tri stvari koje ne treba da ponesete na more

Jul je mesec u kojem najviše ljudi putuje u primorske krajeve i desetak dana uživa na plaži, uz talase, miris mora i boje leta. Ovaj period karakterišu napori raznih magazina da čitateljke podsete šta sve treba da se nađe u njihovom putnom koferu. Mi idemo korak dalje i podsećamo vas na tri stvari koje vam nikako nisu potrebne tokom letnjeg odmora.

Fen i pegla za kosu

Na temperaturi od 35+ stepeni, poslednje što želite da uradite svojoj kosi jeste izlaganje i temperaturi od 150+ stepeni! Možda vaša kosa deluje prefinjenije i lepše nakon što je osušite fenom i ispravite peglom za kosu, ali sumnjamo da će takav tretman biti prijatno iskustvo na letovanju. Vi se nećete dobro osećati, biće vam vrućina, a i kosa će brzo izgubiti „zamišljen“ idealan oblik usled viskoe temperature. Tokom leta radije odaberite opciju kao što su lokne, konjski rep ili neuredne punđe. Uveravamo vas da i ove frizure izgledaju jako lepo i sofisticirano uklopljene uz odgovarajuću garderobu. Dodatna prednost nenošenja fena i pegle za kosu jeste značajna ušteda prostora u koferu.

Treći par kupaćeg kostima

Ok, nekoliko modela kupaćeg kostima neće vam zauzeti puno mesta u koferu, ali posmatrano sa pragmatične strane – više od jednog, eventualno dva para kupaćeg, ne treba da nosite na letovanje. Možda smatrate da vam je potrebno više modela da biste uvek imale rezervu za „ne daj bože“ situacije, ali kupaći se lako pere i još lakše (i brže) suši tako da vas uveravamo da nema razloga za dodatnih 200, 300 grama u letnjem koferu. Kada stignete u željenu destinaciju jedino ćete razmišljati o svim mogućnostima za uživanje na plaži i nećete previše brinuti o tome koji kupaći obući.

be4aa263291e95d67953981d19cba942

Prelepe, ali neudobne cipele

Verovatno vi, kao i gotovo svaka devojka, imate taj jedan par cipela, koje kada obujete vaša silueta u sekundi postaje gracioznija, prefinjenija, zavodljivija. A onda… samo par minuta u toj obući noge su vam otekle, bole vas prsti, žulja peta, klizi noga, prolaze neprijatni trnci kroz telo… ostavite takvu obuću u cipelarniku (ili još bolje – poklonite ih nekom kome će savršeno odgovarati). Nema potrebe da naprežete telo i mučite ceo organizam na odmoru, pa i po cenu tako savršenog izgleda u tim cipelama. Uvek odaberite udobnu obuću koja koži stopala omogućava da diše.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ