LEPOTA&ZDRAVLJE     26.07.2018.

Trening na otvorenom? Zašto da ne?

Ako ste od ranoranilaca, ovo je idealna stvar koju ćete uraditi svako jutro!  Trening ujutru je, pre svega, najbolji način da se započne novi dan. Jutra su svežija od ostatka dana, pa se i to čini boljom opcijom od treninga u podnevnim satima. A nećemo izostaviti ni činjenicu da je manja verovatnoća da će nam ujutru iskrsnuti neka obaveza ili neplanirano viđenje, kao sto je to slučaj sa večeri.

Dakle,  ujutru ćete biti vredne i odraditi trening koji vam prija. Pre treninga pojedite nešto sitno (poput voćke), dok Vas pravi doručak ceka kao nagrada – posle treninga. Nemate izgovor za loše zdravlje i izgled, svakodnevna aktivnost je više nego obavezna, za svakog od nas.

Kao predlog za trening na otvorenom uzećemo pre svega neizostavno trčanje, bilo da je reč o laganom džogingu ili o bržem tempu. Savet za brže skidanje masnih naslaga su intervali. Trčite lagano desetak minuta, a zatim ubacite interval – za početak minut bržeg trčanja, pa opet minut laganog džoginga i tako makar tri kruga. Kako Vam to postaje sve lakše, povećajte ili dužinu intervala ili brzinu trčanja pri istom.

Osim trčanja, možete i voziti rolere, bicikl, šetati sa prijateljima ili porodicom. Veća je verovatnoća da ćete ostati aktivni, ako ste u tome s nekim, ko Vam je motivacija i čija ste Vi motivacija. Danas ima i puno „Fitness terena“ pa možete iskoristiti i tu prednost za trening na otvorenom.

Ukoliko obično radite pre podne ili imate neke druge obaveze, Vašu aktivnost ostavite za veče. Takođe iskoristite sunčane dane, plivanjem na moru, bazenu ili obližnjem jezeru potrošićete dosta kalorija i ujedno ćete uživati. Krema sa zaštitnim faktorom je obavezna!

 

Uživajte u lepom vremenu i koristite ga maksimalno!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ