LEPOTA&ZDRAVLJE     28.03.2018.

Trening kao stil života

Svi mi dobro znamo koliko je fizička aktivnost zdrava i poželjna u svakodnevnom životu. Znamo da treba da odvojimo tih sat vremena dnevno da bismo ispunili naš dan fizičkom aktivnošću. Ali, da li i pored tolikog upozoravanja doktora, pored toliko motivacionih tekstova po internetu i televiziji, ljudi idalje ne izdvajaju vreme za trening. Kakav god. Od vožnje bicikla, šetnje po parku, plesa, teretane, šta god vi želite.

Naučno je dokazano da trening utiče na naše zdravlje, lepotu, psihičko stanje i raspoloženje. Ukoliko su Vam teretane skupe ili Vam se jednostavno ne daje novac na njih, možete uraditi trening u udobnosti Vašeg doma ili u obližnjem parku. Danas sve više gradova ima fitnes parkove koji su na otvorenom, svima su dostupni i besplatni su. Iskoristite te pogodnosti i ispunite svoju dnevnu dozu fizičkih aktivnosti!

Što se tiče treninga sa opterećenjem, ti treninzi se u početku rade najviše 3 puta nedeljno, zatim se broj treninga postepeno povećava. Postoje grupni treninzi (poput Body Pump-a) gde je opterećenje manje, a broj serija i ponavljanja veći i samostalni treninzi sa manje ponavljanja, a većom težinom. Šta ćete izabrati zavisi od cilja koji želite postići. Za bolju definiciju izaberite grupne treninge poput Body Pump-a, a za veću masu mišića oslonite se na sprave u teretani i veću težinu.

Ukoliko treninge opterećenja kombinujete sa kardio treninzima (trčanjem, hodanjem, aerobikom, step aerobikom…) efekat ne može izostati! Smanjenje masti u organizmu i povećanje mišićne mase su svakako cilj svakome od nas. Ide leto i lepi dani, mislite na vreme o Vašoj figuri i dovedite svoje zdravlje u najbolje moguće stanje. Trenirajte onoliko koliko Vam prija i trudite se da ne preterate, makar u početku. Želimo Vam sreću u Vašem novom stilu životu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ