LEPOTA&ZDRAVLJE     30.03.2019.

Trendovi u šminkanju za proleće 2019.

Trendovi u šminkanju, kao i modni trendovi, menjaju se svake godine i sa novom sezonom. Ova godina nam donosi sve samo ne monotoniju. Naglasak se stavlja na individualnost i da stvarno nosite ono što vam prija i što se VI.

Proleće nam donosi i trend da su usne u centru pažnje uz nezaobilazni crveni karmin.Vidljiv je povratak ‘90ih na scenu uz tamniju  boju olovke za usne od karmina, mada samo za nijansu ili dve tamijje,  i nikako oivičeno tamno braon olovkom (sem ako i ruž nije srodne boje).

Za prirodni look u trendu je “sjaj iznutra”, za koji je osnova dobra nega i hidranost kože i korišćenje srodnih boja na licu. Osnova ovog look-a je tonirana hidratantna krema, balzam za usne u boji, hajlajter i lagana maskara.

Jake i upadljive boje za odvažne devojke. Ove sezone zamenite klasični ajlajner debljom linijom u jarkoj boji.

Na ‘90te nas podseća i korišćenje glitera u šminci. Noiste ih na očima, usnama, ili kao dekoraciju bilo gde za lice, npr. za festivale.

Monohromatski trend vidimo i u šminci, gde jedan proizvod možete iskoristiti i kao boju za usne, oči i obraze. Skot Barns, šminker Dženifer Lopez, je naročito poznat po toj tehnici.

Prošlom godinom na kapcima  su dominirale tople boje, narandžaste i crvene, ove godine je tu čast ima roze boja.

Koji od ovih trendova ćete vi nositi ovog proleća?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ