LEPOTA&ZDRAVLJE     09.03.2018.

Suptilni make – up za večernji izlazak!

Večernji make – up prati isti način šminkanja kao i dnevni, ali sa dodatkom dramatičnijih djelova. Naglasak treba staviti ili na oči ili na usne, izbjegavajući oštar i vještački izgled. Za večernji izlazak je dopušteno korišćenje jačeg make – upa, ali, naravno, bez pretjerivanja. Najbolji izgled ćete postići ako ostavite utisak da ste se, zapravo, jako malo potrudili. Svakako, oči i usne mogu biti našminkani upadljivim nijansama, ali pri tom vodite računa da sve bude dobro izbalansirano. Dopušteno je i korišćenje nešto gušće podloge, odnosno tečnog pudera.

Za postizanje suptilnog večernjeg make – upa možete eksperimentisati s bojama koliko god želite, ali pod jednim uslovom (koji ste, vjerujem, čule već više puta): ako naglašavate oči, usne trebaju biti našminkane svjetlijom bojom (kao npr. nijanse smeđe boje ili nude nijanse). Ako su usne našminkane crvenom ili nekom jačom nijansom, šminka na očima mora biti umjerena.  Za razliku od dnevne šminke, ovo je  jača, slojevita šminka koju prilagođavate u skladu sa vašim željama, stylingom i, svakako, prilikom za koju se šminkate. Važno je da ovakvom šminkom istaknete ono najljepše na vama.

Ovog puta, večernji make – up look, radila sam u saradnji sa divnom mladom djevojkom Anđelom, inače studentkinjom ruskog jezika i književnosti, koja je oduvijek voljela da šminka sebe i prijateljice. Kako je šminkanje nešto u čemu zaista uživa, odlučila je da završi Sophie’s Choice kurs i svoj hobi, na neki način, pretvori u posao, od kog, nada se, u budućnosti može lijepo da živi.

Večernji make – up koji prikazujemo sastoji se od:

  • pudera koji jako dobro prekriva i daje licu tzv. “photoshop izgled”. Najbolje je koristiti tečni puder, koji ćete zatim “učvrstiti” puderom u kamenu. Ako vam je koža sklona “nestajanju” i razmazivanju pudera, za to postoji bazni make up;
  • maskare, koja će dati dramatičan izgled vašim trepavicama, a takođe, dobrodošle su i vještačke trepavice;
  • sjenke: u zadnje vrijeme najčešće se nosi smokey look, za koji postoje i posebne sjenke, a možete kombinovati i neke druge boje po vašoj želji;
  • sjaja i/ili ruža: izbor je stvarno velik, tako da ne možete pogriješiti;
  • olovke,tuša ili eyelinera: daće još ljepši izgled vašim očima.

  Make – up: Anđela Babić (Kralja Nikole 128, Podgorica)

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ