LEPOTA&ZDRAVLJE     08.07.2019.

Šminka na plaži – da ili ne?

Ne postoji žena koja ne želi da u svakoj prilici bude lepa i doterana. Za to koristi različite kozmetičke proizvode i naravno šminku. S obzirom na to da postoji pregršt vodootpornih proizvoda i onih sa dugotrajnom postojanošću, veliki broj žena, čak, i na plažu ide sa šminkom. Da li vi podržavate šminkanje prilikom odlaska na plažu ili bazen?

Koristite vodootpornu šminku!

Šminka na visokim temperaturama nije dovoljno postojana, pa se često dešava da se maskara ili karmin razmažu. Zato se koriste alternative, a to su vodootporni proizvodi. Danas su na tržištu dostupni gotovo svi proizvodi koji su vam potrebni za celokupni makeup u vodootpornoj verziji. Ukoliko čak ni na plažu ne želite da idete bez šminke, onda se odlučite za takve proizvode.

Nega je ključna!

Na moru, kao i inače, ključna je nega kože lica. Šminka je samo dekorativa koja čini da izgledate lepše. Međutim, nije neophodna, pogotovu kada je odlazak na plažu ili bazen u pitanju. Tom prilikom dozvolite svojoj koži da diše, da se odmori od svakodnevnog šminkanja. Tokom dana vam je potrebna samo krema za lice sa visokim zaštitnim faktorom. Šminku ostavite za drugu priliku, poput večere ili noćnog izlaska.

Tokom godine, mnogo je prilika kada ćete morati da se našminkate. Zato vrele letnje dane iskoristite da se od toga odmorite i uživate u kupanju, bez razmišljanja kako vam izgleda šminka. Opustite se i uživajte u svojoj prirodnoj lepoti i preplanulom tenu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ