LEPOTA&ZDRAVLJE     27.02.2020.

SETOVANJE ŠMINKE – kompaktni ili puder u prahu?

Setovanje šminke je izuzetno važan korak posebno ukoliko želite da vaša šminka ostane na mestu celog dana. Žene su često u nedoumici da li koristiti kompaktni ili puder u prahu. Pogledajte naše savete!

U čemu je razlika?

Kompaktni puder, odnosno puder u kamenu, je nešto što žene već dugo koriste za setovanje lica i obožavaju ga. Međutim, onda se pojavio i puder u prahu koji se sada sve češće koristi. Razlika je u tome što kod pudera u prahu postoji manja verovatnoća od iritacija ili alergije, jer ne sadrži konzervanse. Uglavnom ne sadrže mirise, pa su još manje verovatnoće da će štetiti koži. Sa druge strane, puder u prahu ipak sadrži talk, što može zapušiti pore.

Šta izabrati?

Kao i sve ostalo, i puder za setovanje birajte prema svom tipu kože. Ukoliko je vaša koža problematična i osetljiva – probajte puder u prahu. Ukoliko vam je koža normalna, onda birajte proizvod koji vam više prija i koji više volite da koristite.

Način korišćenja

Koji god puder da izaberete vodite računa o načinu korišćenja. Nikako nemojte odjednom nanositi velike količine proizvoda, već samo tanak sloj. Takođe, ukoliko vam je teško da izaberete nijansu, koristite transparentni puder, jer sa njim svakako nećete pogrešiti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ