fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     26.06.2019.

Serumi – šta su i kako se koriste?

Nekada je nega bila jednostavna. Žene su koristile klasične, prirodne kreme kako bi hidrirale i nahranile svoju kožu. Sada, pored kreme, postoji mnoštvo proizvoda različitih namena. Poslednjih nekoliko godina često slušamo o serumima i njihovim benefitima. Otkrivamo šta su zapravo serumi i kako se koriste!

Šta su serumi?

Serumi su aktivni koncentrati, koji prodiru brže i dublje u kožu. Sadrže veću količinu aktivnih komponenti, te samim tim dodatno hidriraju i hrane kožu lica. Ono što izdvaja serume jesu upravo aktivni sastojci, uglavnom na vodenoj bazi, koje koža mnogo lakše upija. Struktura seruma je laganija od kreme, a hidratacija dosta intenzivnija, pa koža ne gubi svoji prirodnu vlažnost i elastičnost.

Kako se koriste?

Serumi predstavljaju dodatnu negu nakon čišćenja lica, a pre kreme. Nakon što dobro očistite lice, nanesite par kapi seruma na lice i vrat. Sačekajte da koža dobro upije serum, a nakon toga nanesite kremu. Serumi se uvek koriste u kombinaciji sa kremom, nikada samostalno.  Njihova lagana struktura nije dovoljna sama po sebi za negu kože.

Danas su na tržištu dostupni brojni serumi različitih namena. Istražite šta je ono što je vašoj koži potrebno – antiage, hidratacija, matiranje. Shodno svojim godinama i potrebama izaberite pravi serum za svoju kožu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ