LIFESTYLE     11.12.2016.

Savršeni kokteli za savršenu novogodišnju žurku!

Decembar i mi, ruku pod ruku, žurnim korakom privodimo kraju ovogodišnju šetnju. Znak dobrodošlice, kao ohrabrenje da zakoračimo u sledeću, polako se nazire. I, kako to uvek biva, ushićeni saputnici sve češće postavljaju čuveno pitanje: ‘E, gde ćeš za Novu’? Bilo da putujete negde, idete u neki super klub, ili ste odlučili da proslavljate u krugu najbližih, jedno je zagarantovano – alkohol! Svima nam je ponekad potreban podstrek da se opustimo. A ako je već ceo svet bučan, šaren, veseo, pa i ako ste kod kuće, zašto da ne unesete tu atmosferu u svoje domove na sve moguće načine. Preskočite klasike poput piva ili vina, i igrajte se, eksperimentišite. Društvu će sigurno biti zabavno. A osim pića, možda se pomešaju emocije, i ko zna šta još! Zato uživajte, u svakom minutu, a mi se nadamo da ćemo doprineti vašoj sreći, bar zato što smo spremili nekoliko recepata za omiljene koktele, čisto da olakšamo.

 

 • Sex on the beach:
  Jedan od najpopularnijih. Treba vam 40ml vodke, 20ml soka od breskve, 60ml đusa, isto toliko soka od brusnice ili borovnice, i obojite grenadinom. Mešajte u šejkeru, ili improvizujte, i služite u visokoj čaši, uz krišku narandže.
 • Klasični martini:
  70ml džina, 20 ml suvog vermuta. Mešajte zajedno sa kockicama leda, dzin se sipa prvi, pa  poslužite u ohlađenoj čaši, uz maslinu.
 • Margarita:
  Liker sa ukusom narandže, tekila, sok od jednog limuna, i četiri kocke leda. Promućkajte kratko. Servirajte u čaši čiji ste obod prethodno namazali limunom i ravnomerno umočili u so.
 • Cosmopolitan:
  30ml vodke, oko 15ml soka od brusnice, isto toliko soka limuna ili limete, 15 ml triple sec likera. Služi se bez leda.

 • Bloody Mary:
  Pola šejkera kockica leda, 100ml soka od paradajza i 50ml vodke, 15ml limunovog soka, malo bibera, rendane kore limuna, i po mogućstvu  nekoliko kapi tabasca. Verovali ili ne, služi se uz stabljiku celera kao dekoraciju, ali sigurno može proći i bez toga.
 • Mojito:
  Beli rum, limunov sok, šećer, soda voda i listići sveže hrane. Promešajte, i dekorišite kolutom limuna.

 • Godfather:
  Vrlo jednostavan. Potrebne su samo kockice leda, i podjednaka količina škotskog viskija i amareta, i kriška pomorandže u čaši.
 • Long Island Iced Tea:
  Evo jednog sa kojim se ne treba šaliti. Svi sastojci idu u šejker, i potrebno ih je dobro promućkati. Dakle: 20ml vodke, 20ml džina, 20ml ruma, 7ml triple sec-a, 20ml soka od pomorandže, coca-cola, i pola limete.
 • Head Fucker:
  Možemo reći da je ovaj kao stariji brat prethodnom, jer sadrži još više alkohola. Krenite redom: 20ml vodka, 10ml ruma, 10ml džina, 10ml zlatne tekile. To kao osnovu sipajte u čašu sa ledom, a zatim dodajte prethodno pomešano, 10ml malibua i 10ml likera od breskve. A čaša  može da se dopuni sokom od pomorandže.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ