JollyMamma     02.05.2017.

Savršena moć prekrivanja: Puder koji nije testiran na životinjama

Verujem da je većina nas u fazonu da ne mora nijedan drugi makeup proizvod da koristi osim… pudera. Sve mi imamo kritične dane, često smo nenaspavane zbog ispita, posla, dece… PMS ne moram ni da pominjem!

Za svoje pune 26 godine sam u potrazi za idealnim puderom. Naime, imam veoma nežnu i osetljivu kožu, koja zapravo i nije toliki problem koliko je problem sam ten.

Dugi niz godina bavljenja modelingom, teške, ali i one lakše šminke mi ni najmanje nije pomogao da pronađem svoj idealni puder, svoju idealnu nijansu.

Koristila sam VERUJTE MI skoro sve proizvođače od najskupljih do najjeftinijih i zaista mi nijedan nije bio ono što očekujem.

Osim same nijanse gde mi se uvek video prelaz između glave, vrata i dekoltea imam često problem i sa podočnjacima. Radim konstantno za laptopom i ono što je najgore, nemam svoje radno vreme. Umor, neispavanost, ali i sam rad za laptopom učine često da imam tamne kolutove ispod očiju.

Sasvim slučajno sam, kod poznanice koja je inače odličan šminker videla da je od mora pudera koje koristi na društvenim mrežama izdvojila Dermacol makeup cover kao puder koji savršeno pokriva sve nedostatke, ali ima i druge brojne beneficije.

Dermacol make up cover puder je profesionalni puder čiji je recept razvijen u Filmstudio Barrandov u Pragu za potrebe profesionalnih vizažista, a zatim prodat u Hollywood. Jedinstvene kremaste teksture s vrlo visokim sadržajem pigmenata (90%) prekriva nesavršenosti na licu, pruža intenzivnu UV zaštitom (SPF 30) i štetnih uticaja na životnu sredinu.

Dermacol profesionalni puder možete koristiti na licu, samo na podočnjacima ukoliko su vam intenzivni ili čak na celom telu. Puder je namenjen potpunom prekrivanju nesavršenosti vaše kože, a ide i do te mere da pokriva tetovaže.

Posebno važno je da je namenjen svim tipovima kože, dermatološki je testiran, hipoalergen i NIJE TESTIRAN NA ŽIVOTINJAMA.

S obzirom da smo pred toplim letnjim danima, još jedna dobrobit ovog pudera je da je otporan na vodu, tako da ni obilno znojenje neće učiniti da vam se puder istopi sa lica.

Tekstura pudera je jako bogata i kremasta čime dolazimo do toga da je vrlo jednostavan za nanošenje. Moram napomenuti da Dermacol puder nećete moći nanositi prstima ukoliko ste na to navikli te za nanošenje preporučujem ravno rezanu četkicu ili beauty blender.

Na svoje lice nanosim bukvalno tačkicu na svaki deo lica, jer je puder jako pigmentovan i potrebno je veoma malo da se nanese da bi sve prekrio. Eto još jedne beneficije. Trajaće vam večno!

S obzirom da ima savršenu moć prekrivanja, preporučujem da ipak pre nanošenja hidrirate lice, jer je ipak, baš zbog toga, za nijansu teži od prosečnih pudera koje možete nabaviti u raznim drogerijama.

Jedini minus ovog, po meni zaista perfektnog pudera je, jako teško skidanje istog. Potrebno mi je 2-3 nanošenja sredstva za skidanje šminke, ako ne i više da bih ga skinula sa lica.

Nijansu koju ja koristim je 212, a ispod ću postaviti fotografiju sa izborom nijansi.

Za naručivanje pudera možete pisati na sminkerica.info ili divnoj Jovani na profesionalni_puder_dermacol.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ