MODA     03.11.2019.

Saveti za dobro organizovanu tašnu

Za žensku tašnu često volimo da kažemo da je „rupa bez dna“! Toliko toga može da stane u nju, a pravi je izazov za žene poneti sve što joj je potrebno (jer, „sve može da zatreba“ 🙂 ), a opet ne pretrpati torbu! Ključevi koje smo pre sekund ubacile unutra kao da su nestali, mobilni telefon zvoni, vibrira, svetli, ali ga ne vidimo, a naočare za sunce koje smo tražile u torbi pojave se onda kada se pomirimo sa činjenicom da smo ih zaboravile kod kuće! Uz naše savete za dobro organizovanje torbe izbegnite da traženje stvari traje čitavu večnost!

Organizacija tašne traje samo nekoliko minuta, a uštedeće nam tonu vremena kada nam sledeći put zatreba ogledalce i sjaj za usne!

Putujete negde ili se samo vozite u kolima kao suvozač? Eto vam savršenog momenta da sredite torbu. Dok čekate autobus na stanici ili ukrcavanje u avion, čekate decu ispred škole ili ste na mestu suvozača, iskoristite te momente da sredite tašnu. Sve što vam je neophodno jeste jedna kesa u koju ćete da bacite sve papire, račune i sitnice koje su se nagomilale i ne koriste vam više.

  • Počnite tako što ćete isprazniti torbu. Ukoliko je potrebno da se torba prebriše, uzmite krpu ili vlažnu maramicu i obrišite je pre nego krenete sa organizacijom.
  • Bacite sve što vam se nagomilalo u momentima kada kanta za otpatke nije bila na vidiku. Račune, stare recepte, vizit karte sa kojima ne znate šta ćete, slikajte telefonom i onda bacite.
  • Ukoliko su vam svi ti računi, papiri, vizit karte potrebni razmislite o nekoj manjoj fascikli ili plastificiranoj koverti gde ćete sve to držati.
  • Premestite sve u džepove gde bi trebalo da stoji. Maramice, žvake, šnalice i gumice za kosu stavite u male unutrašnje džepove, kako bi vam bile uvek na istom mestu i na dohvat ruke u momentu kada vam zatrebaju.
  • Odredite džepove u kojima će samo da stoje mobilni telefon, ključevi i naočare za sunce. Potrudite se da svaki put kada ih izvadite iz torbe vratite ponovo na isto mesto u isti džep.
  • Novčanik sa vaznom dokumentacijom držite ili na dnu torbe ili u nekom skrivenom unutrašnjem džepu.
  • Ukoliko nosite šminku kad negde krenete ili samo labelo, sjaj za usne, uzmite jedan neseser u kojem će da stoje kako ne biste tražili po torbi u kojoj se tako mali predmeti brzo negde zature.

Kako da održavate ovako organizovanu torbu?

Trudite se da nosite samo neophodno, koliko god to nama ženama bilo izazovno! 🙂 Makar jednom nedeljno odvojte nekoliko minuta da organizujete vašu torbu i izbacite sve nepotrebno.

Ukoliko imate neki vaš metod kojim organizujete torbu, podelite sa nama u komentarima!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ