JollyMamma     01.03.2018.

Saveti: Kako da budete poput profesionalnog modela na vašim fotografijama!

Kao profesionalni model, duži niz godina naučila sam koliko je zapravo šminka, a svakako i dobra poza bitna u svakom fotografisanju. Radeći za prestižne magazine poput švedskog Elle magazina, raznih dizajnera i brendova imala sam veliku tremu i manjak samopouzdanja. Uz par saveta stručnjaka i kasnije sopstvenog iskustva naučila sam par trikova za savršene fotografije.

Danas te trikove koristim za svoj blog, prenosim ih na modele koji se fotografišu za moj portal, a ovaj put ih rado delim i sa vama. Pametno ih iskoristite. 😉

 

PRVI SAVET: Bitno je da znate ove detalje!

  • Pozirajte tako da vam uvek bude udobno! Svaka vaša neudobnost i grč se prenose na fotografiju i vide se.
  • Prirodno svetlo i sam blic nisu isti! Tako da je neophodno znati koja je dnevna šminka, a koja kada želite da napravite odlične fotografije. Blic se uvek potrudi da vas svojom svetlošću učini bleđim, tako da nekada i kada vam se čini da imate odličnu šminku, baš i ne bude tako na fotografijama.

DRUGI SAVET: Šminka je veoma važna za kvalitet vaše fotografije i vaše samopouzdanje.

Od najboljih šminkera sam naučila ove savete! Od svedene dnevne šminke do večernjeg seksipilnog izdanja i najboljih uspomena i fotografija vas deli samo par jednostavnih koraka:

  1. Budi uvek spremna!

Uvek imaj u svom neseseru par stvari koje daju upečatljivost svakom izgledu. Kako dnevnom, tako i večernjem. Bronzer, taman ruž i ono najvažnije – maskaru.  Mali beauty „čarobnjak“, koji može u par poteza da promeni sve. Sigurna sam da svaka devojka želi pogled koji pleni, a da bi u tome uspela, moram vam otkriti jednu tajnu… maskara je MUST HAVE i u dnevnoj i u večernjoj makeup rutini! Za dobru fotografiju ovo je, tvrdim, najbitniji proizvod!

Lice bez šminke, poza za fotografisanje- blago iskrivljena glava (više o njoj u nastavku teksta)

  1. Biraj proizvode koji garantuju dugotrajnu izdržljivost

Jedino proizvodi dugotrajne formule mogu da izdrže sve sa čime se susrećeš tokom napornog radnog dana, samim tim, neophodni su i za dobru fotografiju. Složićete se, ipak, i za nju treba dosta vremena i truda. Za svakodnevni makeup najbolje bi bilo da se ne koristi napadna šminka, jer ćete tako moći u par poteza da kreirate i savršeni večernji makeup. Moj dodatni savet je da se koristi mat tečni puder i sasvim malo rumenila koje će diskretno definisati crte lica, a da sve ostalo prepustite maskari. Iz sopstvenog iskustva i duge potrage,  sve pohvale idu Avon True Ultra Volume Lash Magnify maskari.

Volumen trepavica koji ova maskara daje je neverovatan. Do sada sam na većini snimanja bila prinuđena da nosim veštačke trepavice, jer zbog svetle kose i samih trepavica nijedna maskara nije mogla toliko da istakne moj pogled. Na moju žalost čak sam se i par puta susrela sa užasnim svrabom očiju i tog dela gde se lepe trepavice, što prepisujem alergiji na neki deo sastava samog lepka.  Znala sam da što pre moram da nađem maskaru koja će istaći moje oči koje smatram svojim glavnim adutom.

Dnevna šminka sa Avon True Ultra Volume Lash Magnify maskarom

Avon True Ultra Volume Lash Magnify maskara naglašava vaše oči i pomaže da pokažete kako se osećate i šta razmišljate bez ikakvih dodatnih objašnjena, samo kroz pogled. Samim tim vaše samopouzdanje će biti istaknuto maksimalno!

Nova True Ultra Volume maskara je dizajnirana upravo tako da svim modernim ženama pruži duže trepavice nego ikada ranije, što će učiniti da ona UVEK bude spremna za dobru fotografiju!

Za naglašavnje večernje šminke bez obzira na to da li biraš klasični smokey eye ili seksi cat eye look, ne možeš imati pogled koji osvaja bez kvalitetne maskare. Međutim, ono što će vas sigurno obradovati jednako kao i mene je to, da ova maskara dobro ide i sa dramatičnom i naglašenom šminkom.

Večernja šminka i Avon True Ultra Volume Lash Magnify maskara

U tom momentu je upravo ova maskara postala moj omiljeni beauty proizvod!

Svojim zlatkastim odsjajem koji daje kada je nanesete na trepavice delovaće kao da vas je šminkao profesionalni šminker za vaše fantastične fotografije, a vi ćete se dalje šetati, raditi i ispijati kaficu s vašim zavodljivim pogledom.

TREĆI SAVET:  Opustite se i uživajte!

Kao što sam već navela, samopouzdanje se vidi, ali i svaki grč, stidljivost…  Bez razmišljanja kako ćete ispasti na fotki je OBAVEZNO!

Naučite da se osmehnete. Nije sve u tome da li vas kamera voli ili ne, nešto treba i naučiti. Zbog toga je najbolji prirodni osmeh, a vaše je samo da se setite nečega što vas zasmejava. Pazite da osmeh ne bude preširok, jer to naglašava vaše bore.

Naučite da se osmehnete na fotografijama!

Uvek blago iskrivite glavu, tako što ćete bradu nagnuti na gore ili dole, tako će vaše lice izgledati uže, a vi ostavljate utisak više osobe.

ČETVRTI SAVET: Sumiramo! OVE stvari UVEK nosite sa sobom!

Bez obzira da li govorim o savetu za dobru fotografiju ili samopouzdanju, malim ženskim trikovima, uz sebe uvek nosite – osmeh, omiljenu maskaru i veru u sebe uz podignutu bradu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ