LIFESTYLE     10.02.2019.

Sama za Dan Zaljubljenih

Za koji dan nam stiže još jedan konzumeristički praznik Dan Zaljubljenih, koji dobroj većini osoba koje nisu u ljubavnoj vezi izaziva osećaj usamljenosti, izopštenosti i drugih nimalo prijatnih osećanja. Ako vam je za utehu,  u većini ste. Po novijim istraživanjima 51% mlađeg stanovništva nije u vezi ili braku. 

Nebitno iz kog razloga ste sami za ovaj praznik, ako vam to što ćete ga provesti sami stvara stres i ružno se osećate verovatno niste svesni zbog čega je tako.  Iako biste pomislili da je to osećanje proisteklo iz usamljenosti ili izopštenosti iz praznika, nije. Osećate se loše jer povezujete svoju samoću na Dan Zaljubljenih sa bivanjem bezvrednim ili nevažnim. To je verovatno daleko od istine, ali vaš  manjak samopouzdanja  ne dozvoljava vam da to i uvidite. Da imate samopouzdanja, možda bi vam ovaj praznik bio dosadan, ali ne biste sebe krivili i opterećivali negativnim osećanjima.  Ako mislite da posedovanje partnera ili biti u vezi nekog čini boljim od vas, ne činite ništa dobro za sebe i svoje pouzdanje. 

To što nemate partnera ili trenutno niste u vezi, samo vam otvara mogućnost da bolje upoznate sebe,  a s tim ćete graditi i kvalitetniju vezu u dvoje jednog dana kad naiđete na partnera koji vam odgovara.

Dan određen za iskazivanje ljubavi ne mora se odnositi samo na romantičnu ljubav. Okrenite se oko sebe, pogledajte koliko ljubavi imate u vašem okruženju među porodicom i prijateljima. Podelite ovaj dan sa njima, pošaljite čestitku prijateljici koja je isto single, pričuvajte dete prijateljima jer znate da nisu dugo izašli jer nemaju kome da ga ostave na čuvanje, učinite nešto lepo i za sebe. Osećaćete se korisnim i vrednim,  videćete koliko vas cene prijatelji i porodica, a to će čuda učiniti za vaše samopouzdanje. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ