fbpx
LIFESTYLE     23.05.2019.

Pronađi svoj recept za sreću

Šta je ono što tebe čini srećnom? Porodica, prijatelji, izlasci, druženja, posao… Mnogo je razloga. Pronađi svoj, osmisli, izmisli, iskopaj. Svako ima razlog da bude srećan. Ako ti ne nađeš način da usrećiš sebe, niko drugo to  neće uraditi! 

Radi za svoju sreću!

Radi na sebi– svakodnevno i na svakom polju! Vodi računa o svom zdravlju, čitaj knjige, pogledaj film, neguj svoje telo i svoj um. Radi sve ono što te čini srećnom. Pronađi posao koji voliš. Provodi što više vremena sa ljudima koji voliš. Izbegavaj negativne ljude. Za sreću je dovoljno parče neba i malo dobre volje. Sve ostalo stvaramo sami. Bori se za svoju sreću. Borba je nekad teška i duga ali isplativa. 

Živi sada, u ovom momentu!

Uživaj u pesmi koju slušaš u autu dok ujutru ideš na posao. Zastani, kupi cveće od bake na ulici. Oseti povetarac na svom licu i oslušni cvrkut ptica. Pomozi nekome kome je pomoć potrebna. Udomi lutalicu sa ulice. Meditiraj. Budi zahvalna na svemu što imaš. Fokusiraj se na sadašnjost – o budućnosti ćeš razmišljati kada dođe vreme za to.

Kada si neraspoložena, pomozi sebi. Ne očekuj pomoć od drugih, dok sama sebe na nateraš da ustaneš iz kreveta i daš tom danu šansu da postane dobar. Sreću praviš sama – imala uslova ili ne daj sve od sebe. Izmisliti sreću, stvoriti je tamo gde je nema – to je umeće. Sreća je individualna stvar. Pronađi ono što tebe čini srećnom, šta je ono što ti daje podstrek, šta je smisao svega. 

Savršen recept ne postoji – osmisli ga!Sigurno postoji mnogo stvari koje te čine srećnom. Fokusiraj se na njih, fokusiraj se na pozitivno i stvori svoju sreću! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ