LIFESTYLE     20.06.2017.

Preporuka za čitanje: 10 knjiga koje možete pročitati na plaži ovoga leta

Od uzbudljivog trilera o detektivu Maksu Vulfu, preko romantičnih i komičnih romana poput “Ona i on” i “Zagonetna narukvica Artura Pepera”, pa sve do moderne psihologije i “Drugo lice ljubavi” – vreli letnji dani su pravo vreme da se opustite uz zanimljivo štivo.

Za Vas smo izdvojili 10 knjiga uz koje ćete uživati, a ovo su naše preporuke.

 

  1. “Poslednja žrtva”, Toni Parsons

 Roman iz serijala o detektivu Maksu Vulfu. Pripovedanje koje udara kao pendrek, dijalozi jaki poput Vulfovog omiljenog trostrukog espresa i ljubav prema Londonu zbog koje je ovaj roman neodoljiv.

 

  1. “Pikasova unuka”, Kamij Obre

 Selina saznaje da je njena baka Ondina nekada davno kuvala za Pikasa. Podstaknuta majčinim zagonetnim pričama i nagoveštajem porodičnih tajni koje čekaju da budu otkrivene, ona se ukrcava na brod i stiže do mesta na kojem su se Ondina i Pikaso prvi put sreli. U opojnoj atmosferi Azurne obale i uz pomoć nekoliko neobičnih gostiju koji pohađaju kurs kuvanja u hotelu, Selina će otkriti istinu koja će joj pomoći da prigrli svoju budućnost.

 

  1. “Tvoj anđeo čuvar”, Mirjana Bobić Mojsilović

 Uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Ovo je knjiga o strahu i drhtanju, buci i besu, o popuštanju, slabosti i snazi, o jakoj ženi koja sreće jakog muškarca i prepušta mu se.

 

  1. “Letnje tajne”, Džejn Grin

 Opčinjavajuća priča o ženi koja se bori protiv zavisnosti i traži oproštaj. Prava knjiga za plažu, puna sočne drame i junaka u koje ćete se smrtno zaljubiti. Nećete moći da je ispustite iz ruku!

 

  1. “Ona i on”, Mark Levi

 Priča o poznatoj glumici koja se skriva u Parizu i piscu koji je u potrazi za inspiracijom. Znali su da će njihov odnos biti komplikovan. Može li u Gradu svetlosti njihovo prijateljstvo prerasti u nešto više od toga?

Ova romantična komedija je i roman o usamljenosti urbane generacije. Kako i sam autor kaže, usamljeni smo jer ne uspevamo da se oslobodimo sopstvenog oklopa, slike koju sami stvaramo o sebi.

 

  1. “Zagonetna narukvica Artura Pepera”, Fedra Patrik

 U ovom romanu punom snažnih osećanja i vedrog duha jedan dopadljivi udovac otiskuje se u avanturu koja će mu izmeniti život. “Zagonetna narukvica Artura Pepera” bogata je nezaboravnim likovima širokog srca i simpatičnih mana. Neobično šarmantni roman Fedre Patrik radosna je oda u slavu beskrajnih mogućnosti koje pruža život. Neobična i ljupka avantura koja govori o tome da nas osoba koja nas voli često poznaje bolje od nas samih.

 

  1. “Spasavanje”, Nikolas Sparks

 Dobrovoljni vatrogasac Tejlor Makejden izlaže se velikim opasnostima da bi spasao ljudske živote. Postoji, međutim, nešto sa čim nije u stanju da se suoči – ne može da se zaljubi. Romantična priča o ljubavi, gubitaku i životu u malom gradu – sa mnogo emocija i verodostojnosti prikazani su i u ovim sjajnom delu.

 

  1. “Tiho veče sa Odri Hepbern”, Lusi Holidej

 Libi Lomaks, neuspela glumica, nesrećna u ljubavi, povlači se u svet klasičnih filmova, gde besmrtni život zvezda velikog ekrana nudi mnogo više romantike nego Libina svakodnevica. Ima li neostvarena mlada glumica s dugom istorijom propalih veza imalo štofa u sebi da se kroz trnje probije do zvezda? Uz malo magije kojom je oduvek zračila Odri Hepbern, možda će se čak i Libi naći na pravom putu.

 

  1. “Nakon poslednjeg plesa”, Sara Mening

 Glamurozno i intrigantno. Dve žene. Dve velike ljubavi. Jedna nezaboravna priča o dvema ženama koje vreme razdvaja, ali sudbina spaja. Priča koja će vam vratiti veru u iskupljujuću moć neočekivane ljubavi.

 

  1. Drugo lice ljubavi”, Džini Sejfer

 Provokativno i izuzetno korisno svima onima koji trpe i tuguju zbog neuzvraćene ljubavi, lažnih prijateljstava ili romantičnih opsesija. Večne teme i način na koji su one prikazane omogućavaju svakome od nas da pronađe sebe u nekoj od priča, bilo da smo zaljubljeni, žudimo za nekim ili želimo da shvatimo ovo tajnovito i moćno ljudsko iskustvo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ