fbpx
MODA     29.12.2016.

Pravi korak na štiklama

Mnogi se slažu sa konstatacijom da bi svaka žena u svojoj kolekciji obuće trebalo da poseduje bar jedan par cipela sa visokim potpeticama. Popularnost ovih cipela potvrđuje i to da su više puta izlazile iz mode i vraćale se na modnu scenu.

U 17. i 18. veku potpetice dobijaju na popularnosti u aristokratskim krugovima, dok u periodu Francuske revolucije izlaze iz mode, da bi se njihov značaj obnovio sredinom 19. veka. Šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka, ravna obuća postaje hit, da bi dolaskom modela: Klaudije Šifer, Sindi Kraford i Naomi Kembel, štikle ponovo postale omiljene među damama. Svoju najveću popularnost visoke potpetice dobijaju krajem 20. veka, a njihova moć u ženskim krugovima postala je najuticajnija u 21. veku. Danas postoji veliki izbor različitih modela cipela sa visokom potpepicom, kao i različitih tipova štikle: Kitten, Pumps, Stilettos, Wedge, Chunky, Fantasy pete, cipele sa patformom i mnoge druge. Ovakav izbor svakako je značajan, ako se polazi od činjenice da svaka od nas bira savršeni par cipela shodno svom temperamentu.

Filmska indrustrija danas daje posebno značaj obući sa štiklom, ističući tako njihovu binost u svetu mode, ali ističući i koliko je pažnja žene usmerena na ovaj odevni predmet. Na ovaj način štikle su javnosti predstavljene kao neraskidivi trendi element svake uspešne žene 21. veka.

U filmu The Devil wears Prada važno je da glamurozne odevne kombinacije istaknu moć u društvu, alii društvo te male đavolje kompanije može da postane uspešno samo ako stane na štikle.

Populatna serija Sex and the City isticala je modne trendove, a akcenat je uvek stavljan na luksuznu, presavršenu obuću uz poruku: Moćna žena nosi visoke potpetice.

U čemu je tajna? Ako je cilj skretanje pažnje i usredsređivanje na vaš izgled, onda su visoke potpetice svakako najbolji izbor. Štilka zahteva precizno držanje tela, jer se u tome krije tajna vitkosti. Uz dobar par cipela, odeća koju kombinujete jasnije će istaće vaš lični stil. Na taj način uliva se i doza agresivnosti, što svakako rezultira samopouzdanjem.

Međutim, nositi potpetice nije jednostavna stvar. Prava dama uvek zna koja obuća odgovara baš njoj. Da biste zasijali u svojim potpeticama, nije dovoljno samo obuti ih, već i znati na koji način da ih nosite. Pravi korak u visokim potpeticama je pravi korak vašeg samopouzdanja.

 

Izvor fotografije: http://cdn.timesofisrael.com/uploads/2015/07/satc12.jpg
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ