LEPOTA&ZDRAVLJE     16.03.2019.

Piling za usne od šećera i meda

Ako ste primetili da su vam, posle zimskog perioda, usne dodatno isušene i ispucale, niste jedini. Hladno i vetrovito vreme ima veoma jak uticaj na zdravlje naših usana. Problem je u tome što, kada se radi o usnama, najčešće mnogo više pažnje pridajemo njihovoj hidrataciji  nego eksfolijaciji. Ukoliko nanosite labelo više puta u toku dana, a i dalje niste zadovoljni izgledom vaših usana, jasno je da one nisu na pravi način negovane. Usne, kao i svaki drugi deo naše kože koji je izuzetno osetljiv, zahtevaju dubinsku negu kako bi bile zdrave, meke i glatke.

Piling za usne, iako je relativno nov proizvod na tržištu, i dalje kao da nije dovoljno cenjen u svetu lepote. Fokus je konstantno usmeren ka najrazličitijim proizvodima za usne, a nedovoljno se priča o tome da ni jedan od tih proizvoda neće izgledati lepo na vašim usnama ukoliko su one ispucale i ako nisu, pre svega, zdrave. Korišćenjem pilinga u ovom slučaju, pomoći čete vašim usnama da se oslobode mrtvog sloja kože i da zablistaju na pravi način. Kada su usne negovane, zdrave i meke svaki proizvod poput sjaja, karmina, pa čak i labela izgledaće lepše i prirodnije.

Ovu vrstu pilinga možete koristiti po potrebi, u zavisnosti od toga koliko su vam usne dehidrirane i oštećene. U proseku, preporučljivo je koristiti ga do 3 puta nedeljno, Takođe, savetujemo da nakon završenog pilinga obavezno na usne nanesete neku vrstu proizvoda za hidrataciju. Najbolje je naneti piling pre spavanja, nakon toga hidrirati usne i garantujemo vam da ćete se probuditi sa usnama koje su glatke, meke i nežne.

Potrebno je:

  • jedna kašičica meda
  • jedna kašičica smeđeg šećera
  • par kapi esencijalnog ulja lavande

Pomešajte sve sastojke kako biste dobili ujednačenu i kompaktnu masu. Piling nanesite na cele usne i blagim, kružnim pokretima utrljavajte par minuta, dok ne osetite da su vaše usne postale mekše. Ne postoji određen vremenski interval koji bi trebalo ispoštovati kada se radi o pilingu usana. Jednostavno primenjujte kružne pokrete dok vam to prija. Obavezno nakon završenog procesa dobro hidrirajte usne.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ