fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     06.05.2018.

Par saveta za pedikir kod kuće!

Nema lepšeg osećaja nego otići u salon, sesti u one divne masažne fotelje i prepustiti svoja stopala stručnim licima, ali ponekad to ume biti skupo. Srećom, postoje trikovi i saveti kako to možemo uraditi kod kuće, sami.

Korak 1: Skupite potrebnu opremu

Trebaće vam čvrst arsenal za vaš pedikir, ali većinu možete pronaći u vašoj lokalnoj apoteci.
Evo šta će vam trebati za kućni pribor za pedikir:

  • sredstvo za uklanjanje zanoktica
  • gurač zanoktica
  • nožna datoteka
  • separator prstiju
  • tuferi
  • noktiju
  • turpija za nokte
  • odstranjivač laka za nokte
  • pamučne kugle ili jastučići
  • baza i gornji premaz

Korak 2: Oslobodite se starog laka na noktima (ukoliko ga je bilo)

Nežno uklonite lak za nokte (moj je predlog Lilijev skidač laka na bazi ulja)  i isperite pamučnu loptu ili tampon. Zatim, pokrenite ga preko noktiju da biste uklonili stari lak, ruševine, nagomilavanje i prirodna ulja iz noktiju.

Korak 3: Potopite stopala
Napunite kadu toplom vodom i utopite noge tamo oko 15 minuta. Da bi ovo iskustvo bilo bolje, dodajte kapi destilovanog belog sirćeta (za čišćenje i ton), nekoliko kapi ulja od čajevog drveta (za izbacivanje smrdljivih bakterija) ili nekoliko kašika soli (kako bi vam pomogao sa nevoljnim nogama ). Možete čak i ubaciti ceđeni limun, što vam može pomoći da omekšate kutikule i kaluse i higijenizirate stopala.

 

Korak 4: Uklanjanje slojeva mrtve kože

Izvadite noge iz kadice, nežno ih osušite i takozvanomo četkom za skidanje naslaga mrtve kože, lagano pređite sve delove stopala.

 

Korak 5:  Oblikujte nokte

Pomoću turpije oblikujet svoje nokte po želji. Nekada je potrebna jača, nekad slabija i nežnija turpija, što zavisi od vašeg nokta.
Korak 6: Ulje

Nanesite ulje na kožu oko vaših noktiju (Zaista postoji veliki broj proizvoda koji možete koristiti, mislim da svako od nas zna šta nam prija, te s toga posetite neku od drogerija i potražite ulje za premazivanje područja oko noktiju). Ovo pomaže u sprečavanju oštećenja kožice i noktiju, a takođe će pomoći da vaš pedikir traje duže.

 

Korak 7: Vlažnost stopala 

Želite da hidrirate stopala? To možete učiniti losionom ili maskom za noge kako biste dopunili vlagu.

Korak 8: Lakirajte nokte

Preporučljivo je korišćenje separatora prstiju kako bi se sprečilo razmazivanje.
Jako je važno da to precizno radite i da lak nanosite jednako kako ne bi došlo do neželjenih neravnina. Pre nanošenja laka možete naneti sredstvo za jačanje noktiju.

9. korak: Očistite sve mrlje

Ako prepoznajete bilo kakve mrlje preporučuje se upotreba četkice za nokte ili štapića za uši i sredstvo za uklanjanje laka kako bi ih očistili.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ