LEPOTA&ZDRAVLJE     06.02.2017.

Ovaj test otkriva da li je vaša kosa zdrava

Da bismo pravilno negovali kosu, potrebno je da znamo u kakvom stanju se nalaze vlasi kose i u skladu sa tim da primenimo određeni tretman. Kosa može biti nisko porozna, srednje porozna ili normalna i visoko porozna. Poroznost je zapravo sposobnost kose da upije i zadrži vlagu. Različiti su faktori koji utiču na stepen poroznosti vlasi, od načina na koji tretiramo kosu i pogrešnih preparata koje koristimo, do spoljašnjih faktora koji mimo naše volje utiču na zdravlje kose. Stepen poroznosti određuje se na osnovu spoljašnjeg sloja vlasi.

Test: Kako bi rezultat testa bio verodostojan potrebno je da kosa bude čista, bez nanošenja preparata za kosu. U manju posudu stavite malo vode, a zatim vaš pramen kose umočite u posudu sa vodom i sačekajte 2-3 minuta.

  • Ukoliko vlasi kose potpuno potonu, kosa je visokog stepena poroznosti
  • Ukoliko vlasi kose potonu do polovine posude, kosa je srednjeg, odnosno normalnog stepena poroznosti
  • Ukoliko vlasi kose plutaju po površini vode kosa je niskog stepena poroznosti

Za kosu sa visokim stepenom poroznosti najbolji su proizvodi koji sadrže proteine, takođe od pomoći su i regeneratori bez ispiranja i ulja koja će pomoći da vaša kosa zadrži vlagu, koja je potrebna kako bi ostala zdravija.

Kosi sa niskim stepenom poroznosti potrebna je dubinska hidratacija, zato su najbolji hidratantni regeneratori ili maske za kosu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ