LIFESTYLE     15.03.2019.

Ostvarite ono što želite pomoću ovih „trikova“


Pretvaranje želje iz našeg uma u konkretan cilj koji možemo zapisati, prvi je korak na putu do realizacije. Obzirom da se izreka “Cilj opravdava sredstva” vezuje više za negativnu konotaciju, ovde ćemo se osvrnuti na pozitivna sredstva, koja pomažu da dodjemo do cilja kome težimo.

Neke metode koje moderna psihologija prdlaže, poput meditacije, zahvalnosti, vizuelizacije, nekome mogu delovati apstraktno i teško za primenu. Odlučili smo da ovde predstavimo neke konkretne “trikove”, koji možda na prvi pogled deluju neozbiljno, ali je njihova primena od izuzetnog značaja.

Bitan savet pre nego što počnemo sa ovim predlozima jeste da nikada ne umanjujemo moć zapisivanja naših misli, želja, ciljeva, načina ostvarenja i sl. Takođe, savetujemo i da uložite maksimalne napore da ono što napišete prati pozitivna vibracija. Tako ćete sigurno brže stići do manifestacije svega što ste zamislili i zapisali.

Poći ćemo od takozvane table vizije (vision board). Predlažemo da uzmete hamer papir većeg formata i da zalepite odšampane slike ili isečke iz novina koji prate vaše želje. Na jednoj ovakvoj tabli može se naći slika novog stambenog prostora iz vaših snova, novog automobila, novog posla, novog načina ishrane, novog načina razmišljanja… Dakle, sve što vam padne na pamet, a smatrate da je značajno za vaš budući život. Ovu tablu okačite na vidno mesto, tako da u svakom trenutku možete da podsetite sebe za šta se zapravo borite. Ako barem ujutru i uveče pogledate u nju, u vašoj podsvesti, zatim svesti, razviće se divan osećaj kao da to sve već posedujete i realizacija će uslediti mnogo brže nego što možete da poverujete.

Ukoliko vam se više svidja ideja da vaše želje budu “intimnije” i da ne stoje na tabli koju svako može da vidi, predlažemo da sličice i opise onoga što želite da doživite ubacite u kutiju, koju ćete nazvati “čarobna kutija stvaranja”. Na poklopcu kutije nalepite natpis “Sve što se u ovoj kutiji nalazi – JESTE i IMAM”. Držite je uvek blizu sebe, pored kreveta, u dnevnoj sobi, tako da kad god poželite, možete da doživite osećaj da ste baš VI stvorili sve što se u njoj nalazi.

“Magična sveska pozitivnih aspekata” još jednom će potvrditi veliki uticaj zapisivanja konkretnih aktivnosti koje doprinose da se vaš cilj brže ostvari. Savetujemo da prvo odvojite segmente života na kojima želite da radite, kako ne bi došlo do zbunjivanja i mešanja. Zatim, velikim slovima napišete cilj, a onda ispod tog naslova posložite sve aktivnosti koje vam padnu na pamet da možete uraditi kako bi se on realizovao. Najbolji efekat postiže se kada pred spavanje iščitate ono što ste zapisali u svojoj magičnoj svesci. Tada će vaš um selektovati one aktivnosti koje možete da obavite već sutradan i bićete korak bliže svom cilju.

“Lični točak uspeha” predstavlja neku vrstu igrice. Izrežite krug od malo čvršćeg papira, podelite ga na jednake delove i u poljima napišite glavne ciljeve koje želite da ostvarite. Kada ujutru zavrtite krug i prstom se zaustavite na određenom segmentu, tog dana pokušajte da više radite na tom cilju, u odnosu na ostale. Ako ovo budete primenjivali i poštovali, možete napraviti i “lični točak sreće”, gde ćete isto uraditi kao i kod “točka uspeha”, samo ćete napisati aktivnosti koje vas čine srećnom osobom, a koje sebi možete da priuštite. Ovo shvatite kao nagradu, zavrtite “točak sreće” i pružite sebi adekvatan tretman za sve rezultate koje ste postigli.

Srećno sa testiranjem naših predloga. I ne zaboravite da UVEK sebe nagradite na neki način…jer ste to zaista zaslužili.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ