LIFESTYLE     18.12.2016.

Osobine koje se muškarcima najviše dopadaju kod žena

Osim fizičkog izgleda žene koji je definitivno prvi primetan i vodi važnu ulogu u životu zgodnog i privlačnog muškarca, ono što vodi dalje upoznavanju jesu određene osobine kod žene koje baš i nemaju veze sa izgledom.

Što je muškarac na većem položaju u društvu, većeg obrazovanja i umeća, što je kompleksnija ličnost, traži sličnu polovinu sebi. Iskreno se nadam, kao žena, da neće poći tragom gluposti, neobrazovanja i prostote.

Umeti slušati bi mogla biti zgodna vrlina. Kada muškarac namerava reći svoje grehe, a želi ih podeliti iz ljubavi i vernosti, ne sme znati da će mu biti sputana sloboda i pre nego što dovrši rečenicu, jer to i nije baš najbolji način za komunikaciju. „Pusti, i biće zauvek tvoje.“ Jedna stara indijska poslovica govori u prilog baš ovoj vrlini.

Ne biti napadan svojim osećanjima, svakako, jer potcrtavanje navalom banalizuje ljubav.

Biti unikat, neko koga nema na svakom ćošku, jeste velika vrednost u današnje vreme kada žene izlaze iz salona sve više i više nalik jedna na drugu i postaju samo seksualni objekat, delo sa kratkim rokom trajanja. Snaga u poslu, u kući, paralelni rad na više različitih oblasti zahteva sposobnost, učenje i inteligenciju. To privlači, pogotovo što se kaže da muškarac jeste glava kuće ali je žena vrat. Kako okrenuti glavu kad nemaš predstavu kuda. Ispod nežnosti i krhkosti mora postojati stena, kamen temeljac i oslonac, inače sve propada.

Ostvarena ličnost, ovde uglavno podrazumevamo sve, preko vaspitanja, dobrih prilika u kući, pogodnog vaspitanja, težnji „širokim vidicima“ a ne uskogrudnosti, obmani, lažima i manipulisanjem.

Dobra u kuvanju jeste kliše, ali sa stilom. Zajedničko svima nama jeste da mnogo volimo da jedemo i treba, jedino se razlikujemo u tome što neko ume da jede a neko ne. Nije ovde govor o estetici i bontonu već o zdravlju i sklapanju namirnica kako bi se održala vitalnost i dobra svojstva organizma. Muškarac sigurno ne bi trebalo biti oduševljen krajnostima u lošem smislu. 

Spremna na kompromise jeste jedna jako važna vrlina u opstanku žena u današnje vreme. Ide uz umeće slušanja, nadovezuje se na potrebu za razgovorom a ne neprijatnim svađanjem ili još gore vikom, transformiše u strpljenje i odlaganje sopstvenog zadovoljstva iz želje za nečim višim.

Voditi brigu o sebi jeste još jedna osobina na globalnom planu korisna jer ne obuhvata samo fizički aspekat žene u vidu kupovine i telesne težine već zalazi dublje u sve slojeve našeg bića, kojih po verovanju Istoka, ima pet, poput građe luka, fizički izgled je samo spoljašnjost, ostaju duhovni, mentalni, umni. Prava žena će biti upućena u sve slojeve, čitaće i poznavati tehnike brige, ne samo zbog sebe već i da bi to svoje umeće prenela na svoje bližnje.

Zabavna, naravno, ko bi želeo pored sebe ženu koja stalno kuka zbog svega i nikad nije zadovoljna.

Ovo su samo neke od ideja za moguće osobine koje muškarci vole i naravno da nije presudan izgled. Ta činjenica, kao i prethodni izbori gore pomenutih osobina važe za oba pola.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ