LIFESTYLE     22.08.2019.

ORGANIZACIJA – jednostavni trikovi za sve koji nemaju vremena

Često nam se čini da bismo uspeli sve da postignemo kad bi dan trajao nekoliko sati duže. Čak i kada sve obaveze završimo, uglavnom nemamo dovoljno vremena za porodicu, prijatelje ili za odmor. Uz dobru organizaciju vremena ipak možete postići sve, pa za vas imamo nekoliko jednostavnih trikova kako da rasporedite i organizujete svoje vreme!

Zapišite svoje obaveze

Prva stvar koja vam je potrebna je planer. Počnite da zapisujete sve obaveze koje imate tokom dana – i bitne ali i one svakodnevne. Zapišite važan sastanak koji imate tog dana, ali zapišite i obavezu da ispeglate veš ili prepakujete garderober. Zatim izračunajte koliko vam vremena koja obaveza oduzima. Na taj način ćete znati okvirno vreme koje će vam biti potrebno da sve završite i posvetite se drugim aktivnostima. Planer možete popunjavati ujutru ili čak veče pre kako biste čim ustanete imali pred sobom plan za čitav dan!

Izdvojte prioritete

Kada sve svoje obaveze napišete na papir podvucite svoje prioritete. Pre svega se fokusirajte na stvari koje su vam toga dana najvažnije i koje morate završiti. Kada ste to završili, ostale obaveze poređajte po važnosti.  Na taj način ćete sigurno završiti sve važne obaveze, a one manje važne ako ne stignete nije toliko veliki problem.

Radite onda kada ste najproduktivniji

Pronađite vreme kad ste najviše raspoloženi za rad i kada ste najproduktivniji. Ako je to jutro onda krenite sa radom čim ustanete. Ako pak volite da jutro provedete uz kafu na terasi, onda rad odložite za sat vremena. Naravno, ukoliko radite na poslu od 9 do 17 časova, onda ostatak slobodnog vremena organizujte na način da sve druge obaveze završite kada ste najproduktivniji

“Sitne obaveze” završite ujutru

Potrudite se da ujutru završite sve obaveze poput preuzimanja ili slanja pošte, mejlova, telefonskih poziva. Onda to ne morate raditi tokom dana i možete se fokusirati na ostale obaveze.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ