LIFESTYLE     09.02.2019.

Ono kao ljubav

Februar, koji je poznat kao mesec u kom se slavi ljubav, različitim ljudima izaziva različite emocije. Iako se nekad čini da postoji beskonačna ,,borba“ između onih koji su pronašli ljubav i onih koji je još uvek traže, suština je nekako ista, zar ne? Ljubav je svima potrebna i svakog može oplemeniti na bezbroj načina, ukoliko to iskreno želimo. Naravno da postoje trenuci u životu kada smatramo da “tajming“ nije dobar i da je ljubavna veza poslednje što nam je prioritet- i to je potpuno ok. Ukoliko ste trenutno u ovoj fazi, nemojte dozvoliti da vas to na bilo koji način sputava. Uživajte u periodu u kom ste baš sada, verujte da za sve postoji pravo vreme i uživajte na putu koji vas vodi ka mestu na kom želite da budete.

Za sve one koji su, pod uticajem raznih životnih okolnosti, društvenih mreža i drugih ljudi, izgubili veru da ljubav postoji za svakog od nas, podsećamo vas koliko je lepo biti zaljubljen.

 Imati nekog pored sebe u lepim, a isto tako i teškim trenucima jedna je od najlepših stvari na svetu. Ipak, između tih važnih trenutaka nalaze se svi oni, naizgled manje bitni. Probuditi se i zaspati pored nekog jedan je od takvih, malih trenutaka koji su veoma značajni. Radost  koju osećamo u trenucima u kojima se smejemo sa nekim oko putpunih gluposti nekada nije moguće opisati rečima, dok je, sa druge strane, osećaj sigurnosti koji ovakve situacije pružaju neprocenjiv.

Kada živite ljubav , ona je sa vama 24/7. Ona oplemenjuje, uči nas da bolje spoznamo sebe i svoje emocije isto kao i tuđe. Kada volite nekog, jedno veliko polje vašeg života je ispunjeno. Samim tim, drugačije posmatrate probleme koji svakodnevno mogu urušavati balans koji se trudite da održite. Znati da smo voljeni može biti inspirativno na toliko načina da može probuditi neke potpuno zaboravljene i kreativne delove naših ličnosti. 

Zahvalnost koju osećamo svakog dana, možda je najvažnija od svega. Podsećajte sebe svakodnevno da budete zahvalni na onome što imate. Lako je u svakodnevici nekako izgubiti kompas i uzimati stvari „zdravo za gotovo“. Nemojte biti jedni od tih ljudi. Volite one koji su pored vas i volite sebe zbog toga kakvi ste kada ste sa njima. Uživajte u slobodi koju pruža osećaj da ne morate da se pretvarate, folirate i glumite da ste ono ko niste. Dozvolite ljubavi da radi za vas. Dopustite da vas potpuno obuzme i da vam pokaže neke potpuno nove poglede na svet. Radujte se svakom danu koji provodite sa onima koje volite, budite srećni zbog napretka koji iz dana u dan ostvarujete. Rastite zajedno i zajedno svedočite tome koliko je život lep. Svojim primerom pokažite drugima da uvek treba verovati u ljubav i da voleti nekog nije kliše. 

Bez obzira na vaše trenutno emotivno stanje, ne mislite da su ove reči deo neke bajke. Ljubav postoji u svima nama i apsolutno svi je zaslužujemo.  Ona je svuda oko nas, samo treba dozvoliti sebi da je vidimo. Volite sebe i one koji su uz vas celim svojim bićem. Uložite sve što imate u svoju ljubav i ona će vam se vraćati iznova i iznova. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ