LIFESTYLE     30.04.2017.

On je seksi i odlično kuva! Upoznajte Nusret Gokčea

Nusret Gokče, poznat još i po nadimku Salt Bi, je kuvar poreklom iz Turske koji je postao za kratko vreme internet senzacija zbog neobičnog načina pripremanja hrane, najviše je skrenuo pažnju na sebe pokretima kojima posipa začin po nekom jelu.  Najpre je postavio video na twitter profil 7. Januara i nazvao ga Ottoman steak, i taj snimak je pregledan više od 10 miliona puta.

Gokče ima 34 godine i vlasnik je lanca restorana pod nazivom Nusr-et u Turskoj,  Dubaiju  i Abu Dhabiju. Takođe planira da otvori restoran na još nekoliko lokacija kao što je London, Berlin i Nju Jork.  Kako je objasnio na turskom jeziku Nusret znači pobeda, a et je izvedenica od meat, na engleskom meso.

On je završio samo osnovnu školu jer kako kaže nije imao finansijskih sredstava za nastavak školovanja i odrastao je u siromaštvu.  Sa svojih 14 godina je počeo da radi u kuhinji više od 13 sati dnevno, a nedavno je izjavio da se to ni dan danas nije promenilo jer praktično radi ceo dan. Sa 27 godina je od ušteđevine otvorio svoj prvi restoran u Istanbulu sa samo 8 stolova i 10 zaposlenih, putovao je po raznim zemljama da bi nabavio meso.  Danas Gokče ima 9 restorana i 600 zaposlenih,  zaposlio je čak i svoja 4 brata. Zadivio je  mnoge poznate ličnosti među kojima je i Leonardo di Kaprio.

‘’Svu motivaciju dobijam od svojih klijenata,’’ Nusret je izjavio.

Izvor fotografija: boredpanda.com, www.hurriyetdailynews.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ