LEPOTA&ZDRAVLJE     03.02.2020.

OBRVE – saveti za pravilno oblikovanje i popunjavanje

Obrve su definitivno nešto što potpuno može promeniti izgled lica i veoma doprinosi celokupnom izgledu. Pogledajte naše savete kako da vaše obrve budu savršeno oblikovane i popunjene!

Oblikovanje obrva

Pomoću olovke odredite tri ključne tačke vaših obrva. Početak treba da bude u ravni sa korenom nosa, sredina, odnosno luk obrve, prati liniju od korena nosa preko sredine oka, a kraj obrve prati liniju od korena nosa do spoljnjeg ugla oka. Olovkom za obrve označite te tri tačke i neka vam one budu orijentir prilikom oblikovanja.

Pre nego što počnete da čupate obrve, iscrtajte tačan oblik koji želite da imate. Kada to uradite počupajte ono što je ostalo van tog oblika.

Za savršeno oblikovane obrve biće vam potrebne i makazice. Četkicom počešljajte svoje obrve na gore i sve što štrči van oblika koji želite makazicama ošišajte. Na taj način nećete imati duge i čupave obrve, već savršeno stilizovane.

Naš savet je da, ukoliko prvi put čupate obrve, to prepustite profesionalcu. Kada vam kozmetičarka odredi pravilan oblik, kasnije taj oblik samo treba da održavate.

Popunjavanje obrva

Kod popunjavanja ključno je da pronađete proizvod koji vam savršeno odgovara. Bilo da koristite olovku, senke, gel, pomadu ili bilo koji drugi proizvod za popunjavanje obrva neophodno je da izaberete pravu nijansu za sebe.

Naš savet je da koristite senke za obrve, jer one daju najprirodniji efekat. Mada, koji god proizvod izaberete, vodite računa da ne preterate sa količinom, kako vaše obrve ne bi bile previše tamne i upadljive.

Početak obrve ne treba biti savršeno precizno popunjen, već samo blago. Kratkim i laganim pokretima četkice ili olovke popunjavajte svoje obrve. Četkicom počešljajte obrve kako bi boja svuda bila ravnomerna i kako biste dobili još prirodniji oblik.

Kako bi vaše obrve celog dana izgledale savršeno, nakon popunjavanja koristite bezbojni gel za obrve koji će ih fiksirati.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ