LIFESTYLE     08.03.2019.

Nove serije na RTS-u

1. Serija Pet

Još od kad su pustili prvu epizodu serije Pet prošle godine ne mogu da dočekam ostale! Pet mladih žena su protagonistkinje ove serije sa kriminalističkim zapletom. Splet okolnosti, drugarice iz detinjstva, posle mnogo godina spoji u centru obračuna kriminalnih klanova. Životi koje su živele pre toga i jesu ih i nisu pripremili za ono sto će im se dešavati. Pre njih, sa one strane zakona u nekim ludim godinama iza nas, bili su njihova braća, očevi, momci, muževi … Ostale su bez njih i kada su poverovale da je to vreme prošlo, dogodilo se nešto posle čega više nisu mogle da biraju. Nisu se za to spremale, ne znaju kako da se ponašaju, ali briga za decu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidive protivnike koje niko nije očekivao na kriminalnoj pozornici. Gotovo kao superheroine, one i ako slabije znaju kako da pobede.Ovu žensku bandu brižnih majki i sestara, odanih ćerki i supruga igraju glumice Jelena Đokić (Ninu), Hristina Popović ( Nataliju -Tili), Marija Karan (Aleksandru), Gala Videnović (Katarinu) i Milena Radulović (Sonju).Sa druge strane “Ligu izuzetnih džentlmena“ predstavljaće, Jovan Lole Savić, Nebojša Dugalić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Žarko Laušević, Viktor Savić, Miodrag Dragičević, Nikola Kojo, Marko Gizdavić i Vuk Đukelić.Igraju još Svetozar Cvetković, Marko Nikolić, Radovan Vujović, Igor Benčina, Nebojša Glogovac, Gorica Popović, Cvijeta Mesić, Rada Đuričin, Ivana Popović, Nikola Ristanovski, Slavko Labović, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Dragana Varagić, Slobodan Ćustić, Maja Šuša, Nenad Stojmenović, Nina Janković. Ne propustite da uživate u zapletima ove serije za sve generacije sa citavom plejadom sjajnih glumaca, od subote marta u 20h na RTS-u.

2. Moja generacija Z

Stiže nam pravo osveženje, Nova RTS-ova igrana serija „Moja generacija Z“ koja govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene „milenijalce“, generaciji „Z“, odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji). Serija je snimljena u zajedničkoj proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršne produkcije „Original Film“, ima 44 epizode a režirali su je Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić. U serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz plave i crvene smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima. Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević

Ostale uloge: Nebojša Rako, Ana Mandić, Milica Zarić, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Katarina Žutić, Predrag Bjelac, Darko Tomović, Vladan Dujović, Nenad Ćirić, Aleksandar Đurica, Danijela Ugrenović, Stefan Kovačević, Vanja Milačić, Petar Strugar. 

3. Grudi

Serija “Grudi” je priča o tri žene tokom tri dana u jednom gradu, prva je crnogorska priča koju snažno donose, nose i iznose žene. Jedna od glavnih tema ovog projekta je i edukacija o bolesti, o kanceru i o borbi protiv kancera dojke, ali i o porodici, prijateljstvu, ljubavi, današnjici…Igrano-dokumentarnu mini seriju od četiri epizode, “Grudi”, je režirala poznata crnogorska rediteljka Marija Perović, po čijoj ideji je i nastala, a za koju je scenario pisala Vladislava Vojnović. Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić i Vojin Ćetković, igraju još i Mira Banjac, Predrag Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović i drugi.

Radnja serije smeštena je u današnjem, modernijem Nikšiću, a svaka od epizoda biće posvećena po jednoj od junakinja i junaku. Publika će moći na drugačiji, a opet, na svakidašnji način, da vidi kakve unutrašnje, individualne borbe, slabosti, mišljenja, želje, težnje imaju akteri ove drame kroz čije će živote verno biti prikazani društvo i odnosi u njemu, tako i žena i sve uloge koje ona ima – kao ličnost, kao majka, kao kćerka, supruga, kao poslovna žena ili kao razgolićena žena pred muškarcem i još više i intimnije – pred samom sobom…Tri dame koje su zakoračile u petu deceniju života spaja generacijsko prijateljstvo, a ponovo se okupljaju radi proslave mature. Tako počinje priča koja će prikazati snagu žene u današnjem društvu, sve ono sa čim žena (još uvijek) vodi bitku, čega se plaši, čemu stremi i zbog čega pati, a o čemu će, pored igranog dijela serije, govoriti i ljudi koji se pojavljuju kroz dokumentarne segmente.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ