LEPOTA&ZDRAVLJE     02.05.2019.

Neutrališite neprijatan miris luka uz pomoć lakih i efikasnih trikova

N

Ukoliko ste jedni od onih koji obožavaju ukus luka, ali ga izbegavaju zbog njegove intenzivne arome, ovaj tekst upućen je upravo vama. Beli i crni luk poznati su po svom jakom mirisu i, što se toga tiče, tu ništa ne možemo promeniti.

Ono što možete uraditi kada se radi o ovoj temi, jeste da naučite male trikove koji će vam pomoći da neutrališete miris luka, odnosno neprijatan zadah. Beli i crni luk imaju velike zdrastvene beneficije i apsolutno ne postoji razlog da ih izbegavate u svojoj ishrani samo zbog njihovog mirisa. Pročitajte naše predloge za neutralizaciju arome luka i neprijatnog zadaha kako biste ponovo mogli da uživate u ovim izuzetno zdravim i ukusnim namirnicama.

Higijena pre svega

Prvo što se preporučuje ukoliko želite da se odarasite zadaha od luka jeste, naravno pranje zuba. Ono što dodatno može doprineti u ovom slučaju jeste korišćenje konca za zube i tečnosti za ispiranje usta, kako bi neprijatan zadah što pre bio neutralisan.

Sveže namirnice

Sveže namirnice osvežavajućeg ukusa i mirisa mogu imati veliki doprinos u ovom slučaju. Nakon obroka koji sadrža luk, jednostavno kao dezert pojedite jabuku. Osim jabuke, izuzetno korisni mogu biti i sveži listovi spanaća ili nane koje možete iskoristiti za salatu.

Jestiva esencijalna ulja

Jestiva esencijalna ulja su jedan od manje poznatih načina da se otarasite arome luka. Jednostavno uzmite jednu kašičicu esencijalnog ulja peperminta ili eukaliptusa, promoćkajte usta i isperite ih. Ova ulja poznata su, pre svega, po svom svežem i osvežavajćem mirisu, te će definitivno ubrzati proces neutralizacije.

Jabukovo sirće

Pre ili posle obroka pomešajte jednu kašičicu jabukovog sirćeta sa čašom vode. Popijte ovu mešavinu na iskap i aroma luka počeće da nestaje. Jabukovo sirće, bez obzira na svoju jaku aromu, veoma je korisno kada se radi o neutralizaciji mirisa, koliko god to paradoksalno zvučalo.

Čajevi

Nakon obroka, ono što još možete uraditi jeste da popijete šolju zelenog čaja, čaja od nane ili limuna. Sve ove biljke vrlo pogodno deluju na stvaranje prijatnog zadaha i zagarantovano će ubrzati proces izbacivanja mirisa luka iz vašeg organizma.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ