LEPOTA&ZDRAVLJE     09.02.2019.

(Ne)obavezne i praktične zimske frizure

Hladno vreme, pogotovo u kombinaciji sa čestom upotrebom preparata za stilizovanje, prete da u velikoj meri isuše kosu. Zbog toga je vrlo važno da rutina za negu bude prilagođena godišnjem dobu. Bilo da to prepuštamo stručnjacima ili se same bavimo time, način negovanja kose specifičan je za svaku od nas. Tokom zimskih dana bitno je da nega bude pojačana, da vodimo računa o krajevima i da koristimo odgovarajuće preparate. Čak i kada u tome ne uspemo u potpunosti ili nam prosto vremenski uslovi ne dozvoljavaju, imamo veliki broj alternativa. 

Moderna frizura i negovana i sjajna kosa uneće vedrinu u svako tmurno, zimsko jutro. Ako nam ipak nije “dan”, ako kosa nije poslušna ili reaguje na vremenske uslove suprotno našim očekivanjima, možemo primeniti neki od predloga za period koji je pred nama. Svaku od ovih frizura možemo naravno nositi i tokom drugih godišnjih doba, ali još neko vreme fokus će nam biti usklađivanje sa zimom. 

Pletenica i šešir/kačket/kapa jednostavan su, a efektan spoj. Jedno ne isključuje drugo, naprotiv. Pletenice spadaju u nešto ležernije frizure, mogu se nositi u dnevnim i večernjim varijantama, a fleksibilne su i u pogledu kombinovanja sa raznom odećom.

“Messy” punđa na prvi pogled odaje utisak da naša kosa ima “loš dan”, ali u većini slučajeva je to ideja koja nam je prva pala na pamet. Neobavezna frizura, nosiva u svim prilikama, od odlaska u prodavnicu, do crvenog tepiha, postala je svetski trend.

Nizak konjski rep (poželjno je da prekrije uši) opstaće i u snežnim i vetrovitim danima. Ako delom svoje kose “zakamufliramo” gumicu, dobiće posebnu notu elegancije za veče, ali je svakako pogodan i za dnevne varijante, pogotovo uz odevnu kombinaciju za posao.

Ukosnice, šnalice i njima sličan aksesoar za kosu postao je na neki način modni imperativ sezone iza nas. Uglavnom se njima obuhvati samo jedan deo kose, jedna strana i sve to sa ukusom usklađeno sa outfit-om. Gotovo da nije prošao neki bitan događaj u javnosti, a da neko od prisutnih nije poneo neku od varijanti ove frizure.

Processed with VSCO with m5 preset

Duboki razdeljak (razdeljak na stranu) & uredna niska punđa simbol je otmenosti i ženstvenosti. Mnoge profesije u svetu, a i kod nas, ovu frizuru propisuju kao obaveznu za taj posao. Kada su u pitanju večernji izlasci, svaka od nas je bar jednom zamislila običnu, crnu haljinu, sa otvorenim ledjima, ovakvu punđu i uz to bordo ili crveni karmin.

Pored jednostavnosti, nosivosti u skoro svim prilikama, bilo koju ideju gore navedenih frizura u svakom trenutku vrlo lako možemo same realizovati.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ