fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     14.06.2019.

Negujte vaše lice tokom leta maskama iz kućne radinosti

Da  bi vaša koža bila  sveža, sjajna i nežna na dodir, ne morate uvek potrošiti puno novca. Dovoljno je da odvojite malo vremena i pozabavite se namirnicama iz vašeg frižidera.

1. JAGODE

Jagode su bogate salicilnom kiselinom koja nam pomaže u borbi protiv akni. Potrebno je da izblendirate  nekoliko jagoda i nanesete na lice. Ostavite da deluje 10-tak minuta i isperite toplom vodom. Koža će vam izgledati mnogo svežije i odmornije.

2. JABUKE

Jabuka je od davnina poznata kao namirnica koja pomaže u stvaranju elastina  i kolagena, te time kožu čini svežom i mladolikom. Na lice nanesite ispasiranu jabuku i isperite nakon 10-tak minuta.

3. ŽUMANCE

Odvojite belance od žumanca, napravite od žumanca masku, tako što ćete na čisto lice naneti i nakon 10-tak mnuta isprati. Žumanca su naročito zahvalna za držanje masne kože pod kontrolom.

4. ŠEĆER

Šećer spada u „pet belih smrti“ kada je u pitanju ishrana. Međutim, kada je nega lica u pitanju – veoma je dobar. Pomešajte šećer sa maslinovim uljem, nanesite na čistu kožu lica i isperite nakon 10-tak minuta. Ova maska će nahtaniti vašu kožu odstraniti mrtve ćelje. Bićete zadovoljni rezultatom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ