LEPOTA&ZDRAVLJE     14.11.2016.

Nega dehidrirane kože tokom jeseni i zime

Nega dehidrirane kože je zahtevan i ponekad iscrpljujuć prooces. Dehidrirana koža je trenutno stanje kože. Dehidrirana koža nije isto što i suva koža. Kada našem telu fali vode suočeni smo sa dehidratacijom koja se često ispoljava kroz umor, glavobolju, malaksalost, pa i oslabljen imunitet. Sa istim problemima može se suočiti i naša koža.

Dehidrirana koža nastaje gubitkom vode, a najčešće se uzrok može naći u faktorima iz eksternog okruženja – ekstremni vremenski uslovi i niske temperature, vetar, centralno grejanje i suv vazduh, upotreba agresivnih sredstava za negu kože i sl. U velikoj meri navike u ishrani i konzumiranju napitaka utiču na stanje kože, a znaci dehidratacije dolaze do izražaja kada se u organizam unosi velika količina soli, aditiva, prerađene hrane bez nutritivne vrednosti za organizam (i kožu). Dehidrirana kože je siva, umorna, bore su izražene, podočnjaci uočljivi, pore naglašene – što je ozbiljan estetski problem. Dehidrirana koža se prepoznaje i po tome što se često peruta, ne prihvata šminku, a često se pojavljuje i sitan osip koji kožu čini grubom na dodir.

Najkorisnija stvar koju možete učiniti za svoju kožu tokom jeseni i zime, ne razlikuje se (drastično) od one koja je preporučljiva i tokom leta – voda, voda i još vode. Hidrirajte organizam i videćete promene na koži. Neophodno je i koristiti adekvatne preparate za potrebe održavanja higijene i negovanja kože.

Nega dehidrirane kože kao izazov za kozmetičku industriju

BIODERMA je otkrila kako da podsticanjem bioloških procesa čuva zdravlje i lepotu kože. Dugoročno. Zima, sneg i niske temperature su nam sve bliže, a Bioderma Srbija tim predstavio je Hydrabio liniju za negu dehidrirane osetljive kože.

Aquagenium® patent koji stimuliše prirodne sposobnosti hidratacije kože, unapređuje sintezu dve komponetne prirodno prisutne u koži koje su od suštinskog značaja za vodeni ciklus: akvaporina, koji su pravi unutarćelijski vodeni kanali i lipida, čime se obnavlja barijera kože.  Dizajnersko rešenje – plava boja u kombinaciji sa dominantnom belom asocira na besprekorno čistu, svežu, zdravu i lepu kožu. Hydrabio linija uključuje micelarnu vodu, gel kremu, bogatu hidratantnu kremu, serum i hidratantnu negu sa spf 30. Za svaki tip i potrebu kože po nešto.  Ipak, proizvod iz Hydrabio linije koji dobija sve simpatije i “krade slavu” od ostalih jeste Hydrabio Serum – intenzivni hidratantni koncentrat. 40 ml proizvoda je sasvim dovoljno za buđenje kože iz “zimskog sna” i negu tokom tri-četiri meseca, a cena od oko 2000 dinara proizvod čini pristupačnim. Serum se nanosi na očišćeno lice, vrat i dekolte ujutru i/ili uveče, samostalno ili pre kreme za negu kože. Namenjen je nezi svih tipova osetljive, dehidrirane kože.

MIRIS, TEKSTURA I EFEKAT NA KOŽI: Prijatan, svež miris uz laganu teksturu koja se brzo upija čine ovaj serum idealnim proizvodom za sve dame koje su uvek u žurbi. Odmah po nanošenju koža je osvežena i trenutno blistava.

SERUM KAO PODLOGA ZA ŠMINKU: Proizvođač i distributer deklarišu Hydrabio serum kao idealnu podlogu za šminku, a ovu tezu je bilo lako testirati u praksi. Nakon umivanja i uklanjanja noćne nege, na lice sam nanela Hydrabio serum i posle par minuta BB kremu sasvim pristojne pokrivne moći, koju koristim umesto pudera. Sređivanje obrva, naglašavanje očiju i matiranje lica transparentnim puderom i test za serum može da počne. Osam radnih sati proteklo je bez “klizanja” šminke, sa jednim matiranjem T-zone i obraza.

HIDRATACIJA – šta vidimo, a šta ne: Nega dehidrirane kože zahteva brze rezultate. Za jednu noć sa serumom na licu sitna perutanja (posledica tretmana glikolnom kiselinom, jakog vetra i niskih temperatura) su manje uočljiva. Tri dana nanošenja seruma ujutru i uveče (u kombinaciji sa povećanim unosom vode i kvalitetnijim snom) rezultiralo je odmornijim izgledom kože lica, a perutanja je lakše kontrolisati i prekriti. O serumu i njegovoj delotvornosti zahvalno je govoriti tek za dva meseca – kada temperature budu niže, a bočica praznija. Svakako prvi utisak kod proizvoda ovog tipa ima važnu ulogu jer vidite da li koža prihvata proizvod, ima li iritacija i upalnih procesa nakon korišćenja i sl. Hydrabio je prvi test uspešno položio.

Očekujte update, a do sledećeg post-a, pišite nam kako vi negujete dehidriranu kožu lica.

Foto: Bioderma Srbija

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ