LEPOTA&ZDRAVLJE     14.02.2019.

Napravite masku koja će pomoći vašoj kosi da se izbori sa zimom

Zima može biti veoma nepogodna kada se radi o pravilnom održavanju kose. Hladan, suv vazduh i surovi vremenski uslovi mogu lako učiniti vašu kosu dehidriranom.  Obzirom da je temperatura niska, u ovom periodu koristimo tople aparate za stilizovanje kose češće nego inače. Ne možemo osušiti kosu prirodnim putem, vazduh je često vlažan pa koristimo peglu za kosu, itd. Sve ovo može izazvati ozbiljna oštećenja kada se radi o našoj kosi. 

Ako vam se tokom ove zime kosa lomi, opada više nego inače, suva je i krhka, maska za kosu može biti pravo rešenje.  Maska za kosu dobra je pre svega zato što na jednostavan način možete oporaviti svoju kosu i nahraniti je, u udobnosti svog doma.  Osim toga, samim tim što ostaje na kosi duže nego regularni balzam ili regenerator, maska za kosu polako i postepeno neguje vlasi od temena do vrhova što utiče na to da ćete dubinski hidrirati ne samo kosu, nego i kožu glave. 

Maska za dubinski oporavak kose

Sastojci:

1 kašičica kokosovog ulja

1 kašičica meda

Priprema:

Ova maska nanosi se na vlažnu kosu koja je prethodno oprana.

 Pomešajte med i kokosovo ulje, zagrejte smesu u mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu, kako bi se sastojci istopili i sjedinili. Nanesite masku na kosu celom dužinom. Uvijte kosu u kapu za tuširanje, preko stavite peškir i ostavite je da odstoji 20-30 min. Nakon toga isperite kosu i stilizujte po želji. 

Maska za podsticanje rasta kose

Sastojci:

1 kašičica kokosovog ulja

1 kašičica cimeta

Priprema:

Ova maska nanosi se na suvu kosu, pre pranja. 

Pomešajte kokosovo ulje i cimet dok se lepo ne sjedine. Masku nanesite prstima na skalp i dobro je umasirajte. Prekrijte kosu kapom za tuširanje i peškirom i ostavite masku da deluje 30- 45 min. Nakon toga operite kosu regularno i stilizujte po želji. 

Maska za dubinsku negu kose

Sastojci: 

1 avokado

2 jajeta

1 kašičica kokosovog ulja

1 kašičica meda

Priprema: 

Ova maska nanosi se na vlažnu, prethodno opranu kosu. 

Viljuškom izgnečite avokado, dodajte mu ostale sastojke i smesu dobro sjedinite. Nanesite na celu dužinu kose, ostavite da deluje 20- 25 min i isperite. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ