LIFESTYLE     24.05.2017.

NAPRAVI SAMA: Top pokloni za njega, ali i nju!

Rodjendani, godišnjice, krštenja, svadbe, sve to podrazumeva neku vrstu poklona i iznenađenja. Često ni sami više ne znamo šta da poklonimo a pritom ostanemo originalni i ostavimo svoj lični pečat.  Nemamo svi bujnu maštu ili možda ipak nemamo vremena da maštamo.

Kao strastveni kreativac i neko ko obožava iznenađenja i poklone, poželeh da podelim sa vama  5 najinteresantnijih ideja kojima ćete zasigurno obradovati vama dragu osobu i koje možete napraviti sami kod kuće i dati još veću draž iznenađenju, kao i samom poklonu.

1.Globus

Vekovima ljudi putuju, upoznaju nove kulture, ljude, mesta. Često kupujemo suvenire na putovanjima, kao uspomenu na to mesto, pa zašto ne bismo napravili suvenir prijateljstva ili ljubavi ?

Pustite mašti na volju i od običnog globusa napravite „svet ljubavi ili prijateljstva“.  Ovakav poklon se ne zaboravlja, jer ste njime stavili do znanja da je baš on / ona vaš ceo svet.

Sve štoVam je potrebno jeste globus (na većem globusu se mnogo lakše crta i boji, ali svakako je na Vama odluka ), akrilne boje ili sprej za grafite, četkice i možete da počnete. Važno je da odlepite sloj sa mapom koja je na globusu, kako bi ostala samo bela površina i možete krenuti sa maštanjem.

2.Šolja (handmade)

Dobri ste u crtanju ili pisanju ,vikend je i nemate gde uraditi fotografiju ili sliku na šolji jer nijedna foto radnja ne radi ?? Nikakav problem, da Vaša ideja ipak postane stvarnost. Sve što Vam je potrebno je da kupite belu šolju (kod Kineza ili pak uzmete neku svoju) , permanentni marker i nakon crtanja stavite šolju u rernu na 180C pola sata.

Šolja je spremna! Zapakujte je i poklonite nekome uz puno ljubavi.

Napomena: Šolja se sme prati, samo pokušajte da izbegavate žice za pranje.

3.Ram i slika

Idete na venčanje ? Žele li biste da poklonite još nešto sem novca, a da to ostane trajna uspomena?

Evo ideje. Kupite ram za sliku po Vašoj želji i jedan papir u boji. Odštampajte sliku po Vašem izboru, Ispišite imena mladenaca i datum venčanja, izrežite i zalepite na papir u boji. Kada sve to završite, stavite u ram. Staklo od rama Vam nije potrebno, njega odložite. Uzmite papirić u bilo kojoj boji, ispišite poruku, urolajte, vežite nekom tračicom i zalepite na sliku, finalni izgled bi trebalo da izgleda kao na slici .

4.Čokoladice sa slikom

Mnoge foto radnje kao i sami kreativci danas rade ovakvu vrstu poklona po željama kupaca po jako visokoj ceni u odnosu na stvarni trošak prilikom izrade, ali šta kada nemate previše novca?

Želite Vaše fotografije na čokoladi ili čokoladicama? Slatko rešenje je tu. Odštampajte slike koje želite na masnom papiru, kupite pakovanje čokoladic a(npr.u Slatkoj kući), skinite omote, izrežite slike po veličini koja Vam je potrebna da obmotate čokoladice , zalpeite lepkom ili selotejpom i eto, Vaš slatki poklon je tu .

  1. Transparenti u obliku srca

Iznenađenjima nika dkraja, a i zašto prekidati čaroliju. Želite li nekoga da iznenadite virtuelno Ili čak i lično?Evo jedne zanimljive ideje.

Na običnim belim papirima ispišite po jednu reč, izrežite u obliku srca (možete i štampati reči), zalepite n aiseckane delove kartona kao ručice da biste mogli držati vaše transparente. Fotografišite se u prirodi, materiajal iskoristite za neki dobar video ili kao samostalnu fotogafiju, svakako će imati puno efekta.

Uživajte praveći poklone voljenim osobama, jer nema ništa lepše od osmeha najdražih.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ