fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     16.08.2017.

NAPRAVI SAMA: Najukusniji izvor energije!

Leto je, visoke temperature i za pojedince jako teško vreme. Leti obično dosta vremena provodimo van kuće, kako zbog obavez poslovnih ili druge vrste, tako i radi zadovoljstva i uživanja u prelepim darovima prirode. Usled uticaja lletnjih temperatura naš organizam često ume da bude neposlušan i da alarmira i reaguje na razne načine kako bi izrazio nezadovoljstvo. Pad energije , jedan od važnijih alarma koje nam organizam upućuje.

Kako bi svoje telo napunili vitiminima,mineralima i hranljivim elementima ne moramo jesti tešku i obilnu hranu, naročito ne u letnjim danima kada nam takav način ishrane može jako teško pasti. Priroda nam je omogućila toliko namirnica za održivost energije.

Banana, poznta kao apsolutni zamenik obroka igra veliku ulogu u ritualima mnogih vrsta ishrana. Da ne govorimo o njenim prednostima, o tome koliko je zapravo zdrava i korisna. Često korišcena u raznim šejkovima, frapeima, tortama, kolačima itd. S druge strane bademovo mleko, obilno vitaminima, mineralima mnogim drugim korisnim elementima. Pomaže srčanim bolesniciman, osobama koje boluju od šećerne bolesti,podstiče bolju koncentraciju, pomaže pri mršavljenju i još mnogo mnogo funkcija za naš organizam ima ovaj napitak.

Energija je nešto što nam je neophodno kako bismo nesmetano funkcionisali i bili vedri i sposobni za obavljanje funkcija koje imamo u toku dana. Potrebno je da izdvojimi par minuta i napravimo energetsko piće ( ili obrok) i dozvolimo sebi da sa lakoćom podnosimo vrele letnje dane.

 

Potrebni sastojci:

½ Banane

½ šolje bademovg mleka

½ šolje soka od narandze

1 Kašika meda

½ Kašičice cimeta

Prstohvatdjumbira u prahu

Led

Sve sastojke izmiksati u blenderu i napitak je spreman! Obaveze će se neosetno izvršavati, dok ćete u slobodno vreme puni elana koistiti ove divne dane leta i uživati u Suncu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ