LEPOTA&ZDRAVLJE     30.05.2019.

Namirnice koje će vam pomoći u redukciji telesne težine

Sa prolećem su nam na raspolaganju mnogobrojne vrste svežeg voća i povrća koje će vam pomoći da brzo vratite savršenu letnju figuru. Evo par saveta kako možete obogatiti vašu trpezu i ujedno lako izgubiti kilograme.

JAGODE

Ovo ukusno voće je bogato vitaminom C. Konzumacijom samo 200g jagoda dvevno, uneli ste i više od preporučene doze tog vitamina. Bogate su antioksidansima, što pomaže smanjenju rizika od karcinoma i srčanih oboljenja! A pri tome, 200g jagoda ima vrednost od oko samo 50kcal.

Ukusni obrok možete napraviti kombinacijom: jagode, ovsene pahuljice i jogurt!

Lagani i zdrav doručak.

LIMUN

Voće takođe jako bogato vitaminom C ima čudotvorno dejstvo. Preporučeni unos vode je 2l dnevno; uzmite jedan limun, isecite i stavite u vodu na sobnoj temperaturi. Svakoga dana pijte ovaj zdravi napitak i vrlo lako ćete gubiti kilograme. Dobre strane ovog napitka su i: jačanje imunog sistema, čišćenje lica od akni, sprečava nastajanje kamena u bubregu itd.

U vodu sa limunom možete dodati i nekoliko listova nane, kako bi ukus bio još lepši!

SPANAĆ

Biljka bogata kalijumom, kalcijumom i proteinima je jako uspešna pri redukovanju telesne težine.

Smuti od spanaća: ujutru spremite vitaminsku bombu od spanaća i crvenog bobičastog voća. Uz voće se ukus spanaća neće osetiti, a vaš organizam će biti obogaćen vitaminima i proteinima koji će vam pomoći da lako budete celog dana aktivni!

Omlet sa spanaćem: ako niste ljubitelj smutija, spanać možete staviti u omlet. Ovaj obrok je idealan pred odlazak na trening, jer će vam dati mnogo energije.Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ