MODA     05.01.2016.

Najskuplje cipele na svetu

high-heelsMnogi dizajneri visoke mode su bili inspirisani raznim poznatim ličnostima, ikonama proizvoda da bi kreirali obuću koja košta više miliona dolara. Evo nekih od njih…

Ruby papuče

Cena: 3 miliona$

Ovaj par cipelica dizajniran je po filmu Čarobnjak iz Oza. Dorotine srebrne cipele su pretvorene u crvene. Dizajnirane su od tada poznatog dizajnera Gilbert Adraina. Pedest godina nakon proizvodnje filma, Ronald Winston je odlučio da ponovo napravi ove papuče, ovaj put koristeći rubine i dijamante umesto šljokica. Korišćeno je oko 4600 rubina i 50k dijamanata.

The-Ruby-Slippers-by-Ronald-Winston


 

Rita Hayworth štikle

Cena: 3 miliona$

Rita Hayworth je bila inspiracija Stuart Weitzmanu za kolekciju čokoladnih cipela od satena i mašnom od satena na kojoj se nalazi šnala od dijamanata, safira i rubina. Kathleen York ih je nosila na dodeli Oskara 2006.godine. Ali sada ovaj fantastičan par pripada Ritinoj ćerki, princezi Yasmin Aga Khan.

SW-Rita-Hayworth


 

Platinum cipele

Cena:1,9 miliona$

2002.godine ove cipele su takođe napravljene od Stuart Weitzmana. Napravljene su korišćenjem platina tkanine sa 464k dijamanata u raznim oblicima. Laura Harring ih je nosila na dodeli Oskara i morala je da bude u pratnji 3 telohranitelja, upravo zbog njih.

Shoes-5-31283


 

Manolo Blahnik

Cena: 4000$

Ovaj par se pridružuje vozu najskupljih cipela jer je pravljen od egzotičnih materijala. Najskuplje Manolo Blahnik cipele napravljene su od kože aligatora.

manolo-blahnik


 

Christian Louboutin

Cena: 3100$

Cipele ovog brenda se mogu opisati crvenim donjim delom cipele i visokom štiklom. Ove cipele su visoke 5cm i na njima su pravi crni dijamanti, najčistiji od svoje vrste na raspolaganju.

Christian-Louboutin-Most-Expensive-shoes


 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ