LEPOTA&ZDRAVLJE     30.01.2020.

Najnoviji HIT U SVETU iz Rusije! U centru za kozmetologiju, fizioterapiju, maderoterapiju-„FOX EYES“

Olgica Markanović, predsednica Udruženja za kozmetologiju i madero terapiju BL, pričala je o novoj metodi „Fox eyes“.

Ovo je metoda koju obučavaju kozmetolozi najviše u Rusiji i predstavlja lagan kozmetološki tretman. Izvodi se COG nitima. COG niti u koži podstiču proizvodnju novog kolagena i vezivnog tkiva, pa se na taj način stvara nova potporna mreža kože. To dovodi do zatezanja lica i tela u željenom smeru, te se uklanjaju bore. Odlične rezultate daju u predelu lica i vrata i predstavlja pravi izbor za sve pacijente koji ne žele da se podvrgavaju hiruškim procedurama.U pitanju su niti koje imaju i drugi naziv a to je PDO niti, odnosno sastoje se od specifične vrste materijala koji se zove Polydioxanone. U pitanju je supstanca koja se koristi za proizvodnju takozvanih topivih konaca u hirurgiji koji se najčešće koriste za ušivanje tkiva ispod nivoa kože.PDO konac po svojoj strukturi vremenom se otapa u našem tkivu. U zavisnosti od debljine same niti, proces otapanja može da traje nekoliko meseci, a najčešće se spominje srednja vrednost od šest meseci.Niti koje su tanje mogu da se otope nakon dva meseca, a niti koje su deblje mogu da se otope i nakon šest meseci, ekstremno retko duže.Dakle, COG niti predstavljaju topive niti koje se vremenom potpuno otope u našem tkivu.


U dogovoru s pacijentom donosi se odluka koji deo lica i vrata je potrebno tretirati.Potom se na kožu aplicira lokalni anestetik u obliku kreme. Kada počne da deluje, uvode se COG niti pod kožu pomoću kanile (iglice sa posebno obrađenim vrhom koja ne oštećuje krvne sudove i živce). Procedura postavljanja COG niti je komforna za pacijenta, a oporavak je kratak, obično 2 do 5 dana (što zavisi od tipa kože pacijenta i godina).Prednost ove metode je što se, ukoliko je potrebno, može kombinovati i sa drugim tretmanima za podmlađivanje kao što su PRP, hijaluronski fileri, 3D mezoniti ili mezoterapija, kako bi krajnji rezultat bio još bolji.
Rezultati liftinga COG nitima vidljivi su od 2 do 3 godine pa i duže (što je individualno i zavisi od godina pacijenta i tipa kože).

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ