MAMA     07.12.2017.

Najbolji tipovi grudnjaka za dojenje

Kada naši maleni dođu na svet i kada mama poteče mleko, sem toga što je  to pravi blagoslov ponekada dojenje ume da bude i nezgodno. Neke mame imaju previše mleka pa treba sprečiti previše oticanja mleka i kvašenje odeće. Zato treba izabrati pravi grudnjak koji ćem vam omogućiti podoj bebe ali i istovremeno da se i vi osećate udobno. Mnoge stavljaju i potrošne tufere i uloške koji skupljaju oteklo mleko ali i tada treba odabrati pravi grudnjak.

Pre svega odaberite pamučne grudanjake jer su najbolji za vašu kožu, dozvoljavaju koži da diše a samim tim će  to biti dobro i za vašu bebu. Ako vam ne smetaju grudnjaci bez žica i korpica možete koristiti njih ali ako vas to ipak steže i iritira možete naći mnogo modela bez korpi i žica i biće vam komotniji za nošenje. Bitno je se mogu skinuti određeni delovi a da ne morate da skidate ceo grudnjak kako biste omogućili podoj.

Bilo bi dobro da mogu da se stave i tuferi sa unutrašnje strane kako bi zaštitili veš. Mogu se i otkopčavati napred kako bi vam bilo lakše.

Na vama je da odaberete koji vam je najkomotnijii najpraktičniji. Cene variraju od 1200 dianara pa na više.

Neki od dobrih proizvođača su Miladyi, Canpol, Lisca, Carriwell koji možete naći Aksi, zatim možete kupiti u prodavnicama kao što je H&M. Takođe možete poručiti i online od speciajlnih vlakana kao što su Cotton i Fiber Milk grudnjaci.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ